Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Promjena vremena i žuti meteoalarm: Meteorolog Ivan Čačić ima detalje

Meterolog Dnevnik Nove TV Ivan Čačić je u vremenskoj prognozi najavio zamjetnu promjenu vremena s dosta oborina i osvježenjem.

U petak ujutro i prijepodne na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj vrijeme će biti promjenljivo oblačno, ponegdje s kišom. Na Jadranu će biti dosta vjetrovito, uz umjereno i jako jugo i južni vjetar, mjestimice i s olujnim udarima zbog čega je na snazi žuti meteoalarm. Najniža jutarnja temperatura u kopnenim krajevima iznosit će od 14 do 18, na moru od 20 do 24 Celzijeva stupnja.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj sa zapada stiže postupan porast naoblake pa je krajem dana i u noći na subotu moguća kiša ili pljusak i to najprije uz granicu sa Slovenijom. Puhat će većinom umjeren jugozapadnjak, a najviša temperatura iznosit će od 26 do 30 stupnjeva

U istočnim predjelima poslijepodne i osobito navečer doći će do postupnog porasta naoblake pa se u slavonskom gorju ne isključuje mogućnost za poneki pljusak. Puhat će umjeren vjetar, a poslijepodne će se temperatura kretati od 28 do 32 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija VRŠNJAČKO NASILJE Isti napadači koji su u centru Pule tukli maloljetnika, napali još jednog mladića: Trojica uhićena, ostali privedeni

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu vrijeme će biti promjenjivo oblačno i nestabilno, povremeno s kišom, poslijepodne i navečer s pljuskovima i grmljavinom. Puhat će umjeren, u višem gorju i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo te južni vjetar. Najviša dnevna temperatura u gorskom području iznosit će od 21 do 26, a na Jadranu od 26 do 29 stupnjeva.

U Dalmaciji će poslijepodne sa zapada doći do postupnog porasta naoblake pa je, osobito krajem dana i u noći na subotu, ponegdje sve izglednija kiša ili grmljavinski pljusak. Uz umjereno i jako jugo, temperatura će se kretati od 27 do 30 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Rušenje kuće vlasnika Medikola - 2 Bespravna gradnja Na Čiovu počelo rušenje ilegalno izgrađene kuće vlasnika Medikola: "Radi se o velikom objektu blizu mora"

U unutrašnjosti će tijekom vikenda vrijeme biti pretežno oblačno, čestom s kišom, ponegdje obilnom, osobito na zapadu. Mjestimice će biti izraženijih pljuskova i grmljavina. U subotu će puhati umjeren jugozapadnjak koji će okrenuti na umjeren, na udare i jak sjeverac i sjeveroistočnjak. U ponedjeljak će doći do smirivanja vremena, a danju će opet biti ugodno i toplo.

Na Jadranu će tijekom vikenda vrijeme biti promjenjivo i nestabilno, povremeno s kišom, lokalno i izraženijim pljuskovima i grmljavinom, a ponegdje obilnom oborinom. U ponedjeljak će doći do postupnog smirivanja. U subotu će puhati jako jugo i južni vjetar, ponegdje i s olujnim udarima. Krajem dana će na sjevernom dijelu zapuhati bura, podno Velebita na udare i oluja. U nedjelju će bura zapuhati i u Dalmaciji, a u ponedjeljak će posvuda slabjeti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene