Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Vremenska prognoza

Proljeće je pred vratima: Meteorolog Darijo Brzoja otkriva kakvo nas vrijeme čeka, ali ima i jedno upozorenje

Ne događa se često da se početak godišnjeg doba ovako precizno poklopi s vremenskim prilikama. Proljeće povezujemo s buđenjem prirode, sve jačim suncem i porastom temperature. Iako je ono često i promjenjivo, kišovito, vjetrovito i dinamično, ovog vikenda, ništa od te oblačne strane, samo sunce. Više o vremenu idućih dana zna meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Sunce nam ovih dana izlazi tek koju minutu iza 6 sati ujutro. Tako rano, u stabilnim uvjetima, na kopnu će i u subotu ujutro biti hladno, očekuje nas od -3, do 1, dok će na moru ujutro biti uglavnom između 4 i 7 stupnjeva. Posvuda sunčano, u mnogim krajevima u početku i potpuno vedro: bez nekog značajnijeg vjetra, na moru tek mjestimice burin.

Odličan početak vikenda, a slično će se i nastaviti. Poslijepodne tek mjestimice umjerena naoblaka, više prema zapadu, no i dalje će prevladavati sunčano. Za razliku od hladnog ranoproljetnog jutra, poslijepodne će biti ugodno toplo, danju se u središnjoj Hrvatskoj očekuje i 16, 17 stupnjeva.

Malo svježije, no i dalje dovoljno toplo subotnje poslijepodne u Slavoniji i Baranji. Bit će sunčano ili skroz vedro, prolazno će zapuhati umjeren jugoistočnjak, a najviša dnevna temperatura bit će oko 15 stupnjeva.

I na sjevernom Jadranu i u gorju veći dio dana prevladavat će sunčano. Nešto naoblake sa zapada očekuje se tek prema večeri. Jakog vjetra neće biti, tek uobičajena obalna cirkulacija za lijepog, stabilnog vremena: u ovom slučaju to znači slab vjetar s mora. Maksimalna temperatura, i u gorju i na moru, oko 15 stupnjeva, u Lici malo više.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Ususret proljeću: Meteorolog Nikola Vikić-Topić otkriva kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Meteorolog Ivan Čačić otkriva detalje

Dalmaciju u subotu očekuje sunčano, čak vedro, mirno i razmjerno toplo vrijeme. Ujutro burin, danju ponegdje slab sjeverozapadnjak. Uz sunce temperatura će najčešće biti između 16 i 18 stupnjeva.

Ulaskom u jugozapadnu struju idućih dana malo više vlage stizat će nad naše područje pa će povremeno biti i oblaka, iako će i dalje najvećim dijelom biti sunčano. Na kopnu barem djelomice, a uz dnevnu temperaturu oko 18 stupnjeva svih ovih dana, mislim da i službeno, proljeće u ponedjeljak ima i našu dozvolu za početak.

Na Jadranu će idućih dana prevladavati sunčano te također razmjerno toplo: gotovo podjednako kao i u kopnenim krajevima. Vjetra baš i nema, nekako se stabilna zračna masa ustalila nad našim područjem: malo juga u nedjelju, vrlo prolazno, u utorak sjeverozapadnjak, no ništa osobito značajno. Bez vjetra u ovo doba godine i na Jadranu lokalno može biti jutarnje magle, za sad to izgleda utorak na sjevernom dijelu pa o tom valja voditi računa. Jedino u ponedjeljak uz prolazno više oblaka rijetko će biti moguća kap kiše.

Inače proljeće u svakom smislu, nastavlja se i dalje. Veći dio sljedećeg tjedna vrijeme će biti stabilno, suho i sunčano te razmjerno toplo. Stabla su u cvatu, niste mogli ne primijetiti: vrlo skoro očekujemo visoko alergenu brezu, pa bi alergični na pelud breze svoje tijelo, svoj organizam sad već trebali adekvatno pripremati za nadolazeće razdoblje kako bi simptomi peludne alergije bili što blaži.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene