Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje za vikend: Tempreature bi mogle prijeći 30 stupnjeva, ali neće biti stabilno

Meteorolog Nove TV kaže da bi i u petak navečer moglo biti grmljavinskog nevremena. Evo detalja o tome kakvo nas vrijeme očekuje za vikend.

Vremensku prognozu Dnevnika Nove TV za vikend donosi meteorolog Darijo Brzoja.

Pred nama je sunčan i vruć vikend. Kako i priliči ljetu, iako prije nekom kasnijem datumu, nego ovom klimatološkom početku. Očekuje nas obilje sunčanog vremena, no i dalje može biti nestabilnosti, osobito u noći s petka na subotu, kao i u subotu ujutro, prije svega u sjevernim kopnenim krajevima te na istoku zemlje. Što se tiče temperature, ona najviša dnevna u subotu ide i do 33 stupnja: krajnji istok, karlovačko područje, unutrašnjost Dalmacije, dolina Neretve, mjesta su gdje očekujemo dnevne maksimume.

Zrak je dobro zagrijan, vruć, atmosfera nestabilna, a uz curenje vlažnog, hladnijeg zraka sa sjevera, sve skupa može biti recept za grmljavinu i pljuskove tijekom noći s petka na subotu i eventualno još u subotu ujutro.

To što nije posve stabilno, ne znači da neće biti i sunčano. Dapače, u većini krajeva će prevladavati vedro, jedino uz jači razvoj oblaka još tijekom noći s petka na subotu i subote ujutro, prema sjeveru i istoku može biti ponekog pljuska. Bez nekog značajnijeg vjetra u unutrašnjosti, na moru većinom zapadni i sjeverozapadni. Bit će dosta toplo već u zoru: temperatura od 16 do 20 stupnjeva u unutrašnjosti te između 19 i 24 na Jadranu.

U središnjoj Hrvatskoj u subotu poslijepodne na kopnu pretežno sunčano i vruće. Temperatura oko 30 stupnjeva ili viša, do 33 stupnja.

Slično i u Slavoniji i Baranji, sunčano uz tridesetak do 33 stupnja. Trideset u hladu bit će i u gorskoj i primorskoj Hrvatskoj. Na najvišim nadmorskim visinama manje vruće. I ovdje većinom sunčano uz slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak.

U Dalmaciji isto sunčano i vruće. Puhat će zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni vjetar, a temperatura će biti od 30 do 33.

More je sve toplije, većinom dvadesetak do 23 stupnja. U Rabu i Dubrovniku u petak su izmjerena 24 stupnja.

UV-indeks u subotu u gotovo cijeloj zemlji bit će vrlo visok, jedino na istoku i jugu visok.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Osvježenje potražite u moru: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Pročitajte i ovo Nevrijeme u središnjoj Hrvatskoj ogromne štete VELIKA GALERIJA Srušena stabla, uništeni krovovi, pogledajte posljedice velikog nevremena u Hrvatskoj

I u nedjelju će još prevladavati sunčano te vruće, ali i nestabilno, pa bi uz lokalno pojačan razvoj oblaka navečer moglo biti pljuskova i grmljavine, isto i u noći na ponedjeljak. Početkom tjedna promjenjivo, povremeno uz kišu i pljuskove s grmljavinom, uz koje će malo i osvježiti.

I na moru u nedjelju još sunčano i vruće, a u noći na ponedjeljak prolazni pljuskovi i grmljavina. Pritom će vedrije i stabilnije biti u Dalmaciji. Zapuhat će bura i sjeverozapadnjak, a i u novom tjednu zadržat će se vrlo toplo i vruće. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene