Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi tjedan, novi val

Hoćemo li odmoriti od vrućine? Što nas čeka nakon snažnog nevremena koje je poharalo dijelove Hrvatske

U subotu prijepodne je moguć tek pokoji pljusak, a vjerojatnost za neko nevrijeme je minimalna. Jedan od razloga je i to što će biti manje vruće. Vremensku prognozu donosi meteorolog Darijo Brzoja.

U polju smo izjednačenog ili malo povišenog tlaka, za vikend ćemo dakle odmoriti od jake vrućine, no ponovno će se početi uspostavljati greben s kojim će se već iza vikenda vrućina vratiti.

I subotnje jutro bit će pretežno sunčano i dosta toplo. U kopnenom dijelu uz 17, 18 stupnjeva, svakako ugodnije nego na Jadranu gdje se očekuje 20 do 24 stupnja. Jedino bi u gorju moglo biti ispod 15. Rijetko je na kopnu moguć pokoji pljusak. Napokon će i ovaj saharski pijesak postupno iščeznuti iz atmosfere, što taloženjem, što premještanjem zračne mase dalje na istok pa tako već sutra možemo očekivati čišće i plavlje nebo nego ovih dana te onaj poznati ružičasti zalazak sunca. Zrak će na moru već prijepodne pročistiti slaba, mjestimice umjerena bura.

I danju će biti većinom sunčano, a mnogi će pozdraviti i manje vruće vrijeme. Moguće je da temperatura bude i ispod 30 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji će biti ugodnije. Pretežno sunčano, uz povremeno umjeren sjeverozapadnjak i temperaturu oko 29 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu također će prevladavati sunčano, na moru čak i vedro. U gorju ugodnih 27, na moru oko 32 stupnja, no more ima more, a i uvijek nešto puše, pa se vrućina lakše podnosi. Ujutro malo bure, danju će zapuhati sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Crobarometar za lipanj 2021. - 3 NOVI CROBAROMETAR HDZ rejtingom može biti zadovoljan, a SDP stoji gore nego ikad. Novo ime preuzelo listu najpopularnijih političara

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dva sata nakon nevremena VIDEO Nevjerojatno: Stanovnici u Vidovcima lopatama s ceste razgrću led

I u Dalmaciji sutra većinom vedro. Temperatura ide preko 30, lokalno i do 34, no uz buru, i sjeverozapadnjak poslijepodne, ipak će biti nešto ugodnije.

Temperatura mora je doista visoka, kraj lipnja, a ono je ponegdje već i 28 stupnjeva. Češće pak 25 ili 26.

Uz pokoji oblak, UV indeks će u kopnenom dijelu biti uglavnom visok, a na moru, u Dalmaciji posebno, i sutra vrlo visok.

Idućih dana i dalje sunčano, u nedjelju još oko 30, a onda ponovno vrućina koja će se pojačavati prema sredini sljedećeg tjedna. Temperatura će vrlo vjerojatno ponovno prelaziti 35 stupnjeva. Tako je, novi tjedan, novi toplinski val.

Slično vrijedi i za Jadran. Vrućina će pojačati čim iza vikenda ponovno zapuše vjetar s juga. No ovdje, a posebno na jugu ni za vikend neće biti mnogo manje vruće.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene