Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZADNJI DAN ZA KUPANJE?

Još danas sunčano i ugodno, ali ne zadugo, doznajte kada nas očekuje promjena vremena

Jesen je službeno tu, neki su na kontinentu proteklih dana već počeli i s grijanjem u jutarnjim satima, no kraj tjedna i ovaj vikend zato donijeli su nam vrlo toplo i sunčano, ljetno vrijeme. Vremensku prognozu donosi meteorolog Nove TV Darijo Brzoja.

Obzirom da je ljeto kako ga računaju i astronomi i kolege klimatolozi sad već iza nas, polako možemo govoriti o babljem ljetu. Iznadprosječno toplo zadržat će se još koji dan, no od nedjelje navečer bit će nestabilnije pa je moguća kiša, prvo na sjevernom Jadranu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Ilustracija Kraj nestabilna vremena Kada nas ponovo očekuje toplije vrijeme? Metorolog otkriva detalje

Naime, jedna kratkovalna dolina premještat će se ovim dijelom Europe i omogućiti vlažnom i nestabilnom zraku da se ulije nad naše krajeve pa će i vrijeme onda biti promjenjivije. Mjestimična kiša uglavnom u ponedjeljak, no tu i tamo koja kap bit će moguća i dalje.

U nedjelju ujutro, još uvijek će prevladavati sunčano. U Dalmaciji uz obalu ponegdje slab burin, dok će sjevernije zapuhati jugo i jugozapadnjak. Od 9 do 14 stupnjeva očekujemo u kopnenom dijelu zemlje, te između 15 i 20 uglavnom na obali i otocima.

Pretežno sunčano u središnjoj Hrvatskoj zadržat će se i u nedjelju poslijepodne. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a još jednom će biti i vrlo toplo. Od 25 do 28 stupnjeva.

U istočnim krajevima mjestimice je moguće i 29 stupnjeva. Ovdje isto većinom sunčano sutra, uz slab vjetar.

U gorskoj Hrvatskoj, ali i na sjevernom Jadranu bit će dijelom vedro, nedjeljno poslijepodne uglavnom uz promjenjivu naoblaku. Ponegdje pri tom, i to više navečer i u noći na ponedjeljak može pasti malo kiše. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, i to osobito duž zapadne obale Istre te prema otvorenom moru. Temperatura će biti oko 25 stupnjeva, jedino u Gorskom kotaru niža.

U Dalmaciji će i u nedjelju većinom prevladavati sunčano, poslijepodne na sjevernom dijelu uz malo više oblaka. No suho. Sjevernije i prema otvorenom moru zapuhat će jugo, a ostat će i iznadprosječno toplo, uz temperaturu između 26 i 29 stupnjeva.

Još uvijek se može i kupati, posebno za ovakvih dana kakav će biti u nedjelju. More je relativno ugodno temperature od 21 do 23 stupnja.

Idućih dana posvuda ipak promjenjivije, mjestimična kiša na kopnu izgledna je u ponedjeljak, no može je tu i tamo biti i u nastavku tjedna. Ne očekujemo neke velike količine, no neće biti niti posve stabilno. Ipak, uz oblake, bit će sunčanih razdoblja, u ponedjeljak još uvijek i dosta toplo, a onda prema sredini tjedna malo manje.

Na Jadranu u ponedjeljak može biti pljuskova praćenih grmljavinom, uglavnom na sjevernom dijelu, a rjeđe u Dalmaciji. Jugozapadnjak će do kraja dana okrenuti na sjeverozapadnjak, a u utorak će već zapuhati bura. S burom i na moru više suha i sunčana vremena u nastavku tjedna. A ovdje će se i dalje zadržati za kraj rujna prilično toplo vrijeme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene