Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Vikend već zove, no čeka li nas opet strašan vjetar ili sunce? Više detalja donosi meteorolog Ivan Čačić

Prijeti li i ovoga vikenda vjetar, pitaju se mnogi uoči početka tjednog predaha. Kakvo nas vrijeme čeka u petak i smiješe li se za vikend ipak malo više temperature, otkriva meterolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U većem dijelu zemlje – ne. Jedino će još na Jadranu u subotu biti umjereno, a u nedjelju i vrlo vjetrovito, većinom uz jaku buru.

Iznad naših krajeva zadržava se hladan i razmjerno suh zrak zbog čega je posvuda prisutan hladni val, koji će potrajati do sredine vikenda. Stoga je u cijeloj zemlji na snazi žuti meteoalarm, u unutrašnjosti najviše zbog niske temperature, osobito one jutarnje, a na Jadranu i zbog vjetra.

Dobra je vijest da će temperatura zraka sve više rasti, osobito u drugoj polovici sljedećeg tjedna.

Ujutro će biti pretežno sunčano, no vrlo hladno. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, pa mjestimice može biti magle.

Na Jadranu će i dalje biti većinom vjetrovito mjestimice uz umjerenu tramontanu i buru koja će podno Velebita biti i jaka s olujnim udarima. Zbog toga je u tom području stupanj opasnosti meteoalarma podignut na narančastu razinu. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom od -10 do -5, na moru od -1 do 3 Celzijeva stupnja.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano i manje hladno uz najvišu temperaturu od tri do pet stupnjeva.

Slično vrijeme bit će i u istočnim predjelima - pretežno sunčano, vjetar slab uz poslijepodnevnu temperaturu, ponegdje do pet stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj bit će pretežno sunčano, a na Jadranu i posve vedro. U gorju će vjetar biti uglavnom slab, dok će na Jadranu puhati mjestimice umjerena tramontana i bura, podno Velebita i dalje ponegdje jaka s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura u gorju od nula do dva, a na Jadranu od devet do 12 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano. Na moru će puhati mjestimice umjerena tramontana, a duž obale bura koja ponegdje može imati i jake udare, prije svega na njezinom sjevernom dijelu. Najviša temperatura od 10 do 12 stupnjeva.

U subotu će u unutrašnjosti u početku biti sunčano, a zatim sa sjevera postupan porast naoblake, pa će u nedjelju biti oblačno, mjestimice uz sa slabu ili neznatnu kišu koja se još ujutro može smrzavati u dodiru s tlom. Uglavnom u gorju će ponegdje biti i malo snijega. Na početku sljedećeg tjedna ponovno će prevladavati sunčano, ujutro uz moguću maglu. U subotu će prolazno zapuhati umjeren jugozapadnjak, a u nedjelju sjeverac i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bit će u porastu.

Na Jadranu će u subotu prijepodne biti sunčano, a zatim sa sjevera stiže postupan porast naoblake, pa će u nedjelju biti promjenljivo, ponegdje uz mogućnost za neznatnu kišu. U ponedjeljak će biti ponovno sunčano. U subotu će puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak, a u nedjelju većinom jaka bura. Temperatura će biti u postupnom porastu.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Proljeće polako kuca na vrata: Meteorolog otkriva kada nam stižu topliji dani

Pročitajte i ovo Odštete nakon bure: Ilustracija - 8 Divljanje vjetra U olujnom nevremenu stradali brojni automobili, odvjetnici savjetuju kako do odštete

Po svemu sudeći, u sljedećem tjednu u većini će krajeva prevladavati sunčano. U drugoj polovici tjedna bit će osjetan porast temperature zraka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene