Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Proljeće polako kuca na vrata: Meteorolog otkriva kada nam stižu topliji dani

U četvrtak i petak posvuda će prevladavati sunčano vrijeme. Za vikend će doći do prolaznog naoblačenja, u nedjelju i oborina, a zatim će opet prevladavati sunčano i svakim danom sve toplije.

U četvrtak ujutro će u većini krajeva sunčano i hladno, a samo će malo oblaka uz pokoju pahulju snijega biti u gorskom području. Na Jadranu će biti vjetrovito uz umjerenu i jaku, podno Velebita na udare i olujnu buru. Zbog hladnog vala u kontinentalnom će dijelu biti i vjetra. Na Jadranu je tijekom cijelog dana na snazi žuti meteoalarm, a podno Velebita zbog bure i narančasti. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će iznositi od -11 do -6, a na moru od -2 do dva Celzijeva stupnja.

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj vrijeme će biti sunčano, a vjetar slab. Najviša temperatura iznosit će od dva do četiri stupnja, rekao je u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV meteorolog Ivan Čačić.

U istočnim predjelima vrijeme će popodne biti sunčano uz slab do umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak. Temperatura će se kretati od tri do pet stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj će biti sunčano, ali hladno. Na sjevernom Jadranu će biti vedro i vjetrovito uz umjerenu i jaku, podno Velebita na udare i olujnu buru. I ondje će zbog bure biti zamjetan osjet hladnoće. Najviša dnevna temperatura u gorskom području iznosit će nula, na Jadranu od šest do devet stupnjeva.

U Dalmaciji će biti sunčano uz umjerenu i jaku buru koja će na južnom dijelu ipak malo oslabjeti. Poslijepodne će temperatura i ondje iznositi od šest do devet stupnjeva.

Pročitajte i ovo Odštete nakon bure: Ilustracija - 8 Divljanje vjetra U olujnom nevremenu stradali brojni automobili, odvjetnici savjetuju kako do odštete

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja Meteorolog Dnevnika Nove TV Otkud olujni vjetar na kontinentu? Darijo Brzoja objasnio što se dogodilo te zašto ima toliko štete

U unutrašnjosti će u petak biti pretežno sunčano, a zatim će za vikend doći do porasta naoblake. U nedjelju će mjestimice pasti slaba kiša, a u gorju snijeg. Vjetar će biti slab, a krajem vikenda i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura zraka bit će u porastu.

Na Jadranu će u petak također biti sunčano, a za vikend će doći biti oblačnije, u nedjelju ponegdje uz mogućnost za malo kiše. Umjerena i jaka bura tijekom vikenda će okrenuti na tramontanu, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. I ondje će temperatura zraka rasti.

S početkom sljedećeg tjedna posvuda će prevladavati sunčano i svakim danom sve toplije vrijeme, osobito poslijepodne.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene