Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Još kratko vrijeme iznadprosječno toplo, a onda pad temperature: Meteorolog otkriva kome će trebati kišobrani

U četvrtak i petak posvuda će biti vrlo toplo ili vruće, za razliku od vikenda koji će proći u znaku oborina i zamjetnog pada temperature, u subotu posvuda u kontinentalnom dijelu i na Sjevernom Jadranu, a u nedjelju i u Dalmaciji. Oborine će dobro doći poljoprivrednicima. Vremensku prognozu za Dnevnik Nove TV donosi meteorolog Ivan Čaćić.

U četvrtak će prolazno ojačati greben anticiklone, a u subotu sa sjeverozapada očekujemo jači prodor osjetno svježijeg oceanskog zraka koji će ponegdje za vikend donijeti zamjetne oborine.

Četvrtak ujutro i prijepodne u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno samo ponegdje uz mogućnost za slabu ili neznatnu kišu. Vjetar većinom slab. Jedino će ponegdje podno Velebita biti umjerene bure, a u Dalmaciji mjestimice umjerenog juga. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 15, na Jadranu od 17 do 22 Celzijeva stupnja.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj većinom sunčano i vrlo toplo uz temperaturu od 24 do 27 stupnjeva. U istočnim predjelima također vrlo toplo poslijepodne uz više sunca. Temperatura od 25 do 28 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj barem djelomice, a na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Poslijepodne u gorskom području i unutrašnjosti Istre moguć je pokoji pljusak i grmljavina. Temperatura zraka u gorju od 22 do 26, a na Jadranu od 27 do 29 stupnjeva.

U Dalmaciji većinom sunčano uz slabo do umjereno jugo, a od sredine dana uz obalu jugozapadnjak. Poslijepodne temperatura od 26 do 30 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Mjerenje temperature u vinogradu - Ilustracija - 3 Temperatura gotovo udvostručena Ova je postaja jedinstvena u Hrvatskoj: "Prije 20 godina ovdje sam imao metar snijega, a sad cijelu zimu mogu dolaziti u japankama"

Pročitajte i ovo Ilustracija NEMA DOJAVE O ŽRTVAMA Nakon Njemačke na udaru i još jedna europska zemlja: Vjetar napravio kaos, stabla padala kao domine

Tri dana

U petak u unutrašnjosti djelomice sunčano i iznadprosječno toplo uz poneki poslijepodnevni pljusak, uglavnom u gorju. Krajem dana i u noći na subotu sa sjevera jače naoblačenje s kišom i lokalno izraženim pljuskovima i grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeveroistočnjak uz zamjetan pad temperature zraka. U nedjelju manje oborina uz postupno smirivanje vremena, no još malo svježije.

Na Jadranu u petak pretežno ili djelomice sunčano i iznadprosječno toplo. U subotu na sjevernom dijelu jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu te umjeren pad temperature, što će se u nedjelju proširiti i na Dalmaciju. U subotu će na većem dijelu obale zapuhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima, dok će na jugu još biti umjerenog juga. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene