Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIT ĆE SUNCA

Ljeto nam se vratilo: Meteorolog najavio nekoliko ugodnih dana, ali i novi toplinski val - doznajte kad će temperature opet porasti

Nakon obilne kiše, oblaka i jakog vjetra, stiglo je sunce, temperatura je ugodna i postupno se vraćamo u onaj ljepši ljetni režim. Vremensku prognozu za ostatak tjedna donosi meteorolog Darijo Brzoja.

Idućih nekoliko dana vrijeme će prilično povoljno djelovati i na naše zdravlje i na raspoloženje, jedino u onom najtoplijem, ili na Jadranu najviše vrućem dijelu dana osjetljiviji meteoropati trebaju malo pripaziti - svakako uzimajte dovoljno tekućine i po najjačem suncu držite se hlada.

Visinskog vrtloga više nema nad našim krajevima, u polju smo povišenog tlaka, pod utjecajem grebena anticiklone pa će i atmosfera idućih dana biti stabilna. Ono što bi mogao biti nekakav problem, ali tek iza vikenda je mogućnost novog toplinskog vala. Pa ako već imate planove za te dane, svakako u njih uračunajte i visoku temperaturu zraka.

Novo jutro bit će uglavnom sunčano, a nakon sve ove kiše, ponegdje na kopnu može biti i kratkotrajne magle. No zrak će se brzo sušiti. U Slavoniji malo sjeverozapadnog vjetra, na Jadranu ponegdje umjerena bura, točno kako treba za dobar početak dana. Odjeća vam se sigurno neće lijepiti za kožu od sparine. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti oko 15, u gorju malo niža, a na moru većinom između 19 i 24 stupnja.

Pretežno sunčano bit će i poslijepodne. Tek pokoji oblak, u prolazu, i temperatura oko 28 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka Upravnog odbora Zaklada Ana Rukavina donirala milijun kuna za izgradnju sterilne jedinice Odjela dječje onkologije i hematologije KBC-a Zagreb

Pročitajte i ovo Pero Lučin ŠTO DONOSI OSTATAK SEZONE? Imunolog o borbi protiv korone: ''Zabili smo si autogol i čekamo produžetke. A to znači mučenje, mrcvarenje...''

U Slavoniji i Baranji tijekom dana tu i tamo može biti umjerene naoblake: povremeno će puhati sjeverozapadnjak, isto umjeren, a i temperatura će biti umjereno visoka, odnosno bit će vrlo toplo, ali ne i vruće, oko 27 stupnjeva.

Sunčano vrijeme prevladavat će i na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj. Nakon bure, na moru će poslijepodne puhati uglavnom jugozapadnjak. Tridesetak stupnjeva na moru i oko 25 stupnjeva sutra u gorskoj Hrvatskoj.

I Dalmaciju očekuje sunčan, ali u mnogim mjestima i vruć dan. Naime temperatura ponovno ide preko 30, do 32 stupnja. Ujutro bura, danju većinom sjeverozapadnjak, osobito prema otvorenom moru.

A temperatura mora je najčešće oko 24, 25 stupnjeva, tek ponegdje malo svježije. UV indeks će uz svo ovo sunce i vedrinu u većini zemlje sutra biti vrlo visok.

Idućih dana suho i sunčano. Temperatura zasad u blagom porastu, no u drugom dijelu vikenda i početkom sljedećeg tjedna opet bi moglo biti opasno vruće. Do kraja tjedna jutra ugodna, svježa, dani vrlo topli i pomalo vrući.

Slično i na Jadranu, iako toplije, uz višu temperaturu već sad. Sunčano, najviša dnevna prelazit će 30 stupnjeva, a jutarnja uglavnom u donjim dvadesetima. Prijepodne malo bure, danju zapadnjak i sjeverozapadnjak. Inače, ulazimo u klimatološki najtopliji dio godine pa nam neka nova vrućina ne bi trebala biti iznenađenje. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene