Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osjetno svježije

Meteorolozi upozoravaju na moguće grmljavinsko nevrijeme, samo u jednom dijelu Hrvatske temperature i dalje više od 30 stupnjeva

Nakon još jednog vala iznadprosječne topline, vrijeme će pred i za vikend napokon biti manje vruće. Što nas čeka u slijedećem tjednu, još nije posve sigurno, za sad je podjednaka vjerojatnost umjerene topline i mogućnost novih vrućina. Vremensku prognozu donosi Darijo Brzoja.

Atmosfera u četvrtak neće biti stabilna, mada vrući zrak s juga i dalje pokušava zadržati prednost, no ovaj put će ipak prevladati po visini hladniji zrak sa sjevera. Zato, ne samo da će biti svježije, nego stoji mogućnost i za grmljavinske pljuskove.

Već će u noći sa srijede na četvrtak, moguće biti pokojeg pljuska u unutrašnjosti, no vjerojatnost za to zapravo raste u četvrtak ujutro ujutro kad će u većini kopnenih krajeva biti i nešto više oblaka. Pljuskovi su tada mogući uglavnom na sjeverozapadu te lokalno uz obalu sjevernog Jadrana i u unutrašnjosti Istre. Zapuhat će vjetar sa sjevera, na moru zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti većinom od 14 do 19 stupnjeva, a na Jadranu između 20 i 25 stupnjeva.

Danju i dalje barem djelomice sunčano, ali nestabilno, moguć je pljusak, ali ne isključujemo ni mogućnost izraženijeg nevremena. Puhat će vjetar sa sjevera uz koji će biti i manje vruće, ispod 30, najčešće od 25 do 28 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SLIKA Dobro nam došli, susjedi! Hrvatska od sutra za Slovence obojana u zeleno

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zaslužuju najstrožu kaznu Ministarstvo pravosuđa i uprave nezadovoljno presudom Stanišiću i Simatoviću

Slično i u Slavoniji. Dijelom vedro te nestabilno uz pokoji pljusak. Temperatura oko 29 stupnjeva.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu u četvrtak su mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi, osobito u gorju. Na moru će veći dio dana puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak, no krajem dana zapuhat će bura. Očekuje se oko 30 stupnjeva na moru, i oko 25 većinom u gorskoj Hrvatskoj.

Jedino Dalmaciju očekuje većim dijelom sunčano i vedro vrijeme cijeli dan. Ovdje će i vrućina najmanje popustiti, uz sunce temperatura ide i do 33. Na moru će puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Temperatura mora je od 24 do 28 stupnjeva, toplije je na sjevernom Jadranu.

Idućih dana bit će promjenjivo i nestabilno, uz više oblaka i pljuskove uglavnom u petak i ponovno u nedjelju. U subotu suho i većinom sunčano. I ne vruće kao do sad.

Na Jadranu isto promjenjivije, osobito na sjevernom dijelu dok će se u Dalmaciji zadržati sunčano i suho. Na moru ostaje vruće, no isto manje nego ovih dana.
 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene