Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Meteorolog otkriva gdje će biti najviše sunca i ljetne topline

Vidjeli smo što su obilna kiša i olujno nevrijeme učinili na istoku Hrvatske, a gdje će je biti u idućim danima, i kakvo nas vrijeme očekuje, donosi meteorolog Ivan Čačić u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV.

Vrlo nestabilno i vjetrovito vrijeme za vikend će se u većem dijelu zemlje stabilizirati, osobito u nedjelju. Još će u subotu podno Velebita biti olujne bure koja je u petak na Paškom mostu dosezala i do orkanskih 140 kilometara na sat.

Vjetrovito vrijeme posljedica je velike razlike u tlaku zraka na suženom području dodira između ciklone na jugoistoku i grebena anticiklone sa sjeverozapada Europe. Ova ciklona donijela je dosta problema na požeškom području i još će u subotu stvarati lokalne nestabilnosti na istoku zemlje.

Prognoza za jutro

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku, ilustracija Vremenska prognoza Budite spremni na promjenu vremena: Stižu nam pljuskovi i grmljavina, za dio Hrvatske upaljeno crveno upozorenje Stiže promjena vremena Vremenska prognoza Narednih dana očekuje nas pogoršanje vremena, do kada će trajati otkriva meteorolog Vikić-Topić

U subotu ujutro i prijepodne u većini će krajeva prevladavati sunčano. Više oblaka bit će uglavnom u gorju i istočnim predjelima. Puhat će umjeren, na udare i jak sjeveroistočnjak i sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka olujna bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, a na Jadranu između 18 i 22 stupnja Celzija.

Središnja Hrvatska

Danju u Središnjoj Hrvatskoj možemo očekivati pretežno sunčano vrijeme uz umjeren na udare, a ponegdje i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, osobito sredinom dana. Poslijepodnevna temperatura kretat će se od 24 do 28 stupnjeva.

Istočna Hrvatska

U istočnim predjelima barem djelomice sunčano. Poslijepodne je uz jači razvoj oblaka moguć poneki pljusak i grmljavina, prije svega u Podunavlju. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak i sjeverac, osobito sredinom dana. Temperatura će se kretati od 24 do 26 stupnjeva.

Gorska Hrvatska i sjeverni Jadran

U gorskoj Hrvatskoj djelomice, a na sjevernom Jadranu pretežno sunčano uz umjerenu, a podno Velebita mjestimice jaku i olujnu buru. Temperatura u gorskom području od 20 do 23, a na Jadranu od 27 do 29 stupnjeva.

Dalmacija

U Dalmaciji pretežno sunčano. Puhat će mjestimice umjerena i jaka bura i tramontana, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperatura između 26 i 30 stupnjeva.

Izgledi vremena idućih dana

Slijedećih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano i vrlo toplo ili vruće. Malo kiše može pasti poslijepodne ponegdje na istoku zemlje u nedjelju, a u gorju u ponedjeljak. U utorak promjenljivo, mjestimice s kišom ili slabim pljuskom - i to uglavnom u gorju.

Najviše sunca i ljetne topline bit će na Jadranu. Jedino u ponedjeljak na širem riječkom području može pasti malo kiše U nedjelju još ponegdje umjerena bura, koje će na sjevernom dijelu opet biti i u utorak.


Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene