Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Dolazi sunce, ali nemojte da vas prevari: Pogledajte detalje prognoze

Poteškoće u prometu uzrokovane burom i snijegom su iza nas, barem na neko vrijeme, ali vrlo hladno bit će i u nedjelju. Detalje prognoze donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Pod utjecajem polja visokog tlaka, u stabilnoj, kontinentalnoj i suhoj zračnoj masi u nedjelju nas očekuje pravi zimski, sunčan, ali još jednom i iznimno hladan dan.

Inače u sljedećem tjednu postupno će biti toplije, no u našoj blizini ili čak preko naših krajeva premjestit će se nekoliko atmosferskih poremećaja, pa isto tako nekoliko puta očekujemo oborine. No bit će i dosta sunčanih razdoblja.

I u nedjelju u većini zemlje većinu dana vedro, jedino je ujutro u kopnenim krajevima ponegdje moguća magla. Na Jadranu će još puhati umjerena i jaka bura s olujnim, a na jugu mjestimice i orkanskim udarima. No slabjet će i postupno okretati na sjeverozapadnjak.

Posvuda hladno, što zbog vedrine i tišine u unutrašnjosti uz koje će ohlađivanje kopna u subotu navečer biti snažno, a što zbog vjetra na moru koji će pojačavati sam osjet hladnoće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaustavili zlouporabu novca Njemačka uvela posebne kartice za migrante, neki nezadovoljni: "Ne želimo karticu, želimo gotovinu"

Temperatura će se na kontinentu još jednom spustiti ponegdje i ispod -10, ponovno čak do -13 stupnjeva, dok se duž Jadrana ujutro očekuje između -1 i +5. Zbog bure i niskih temperatura, na snazi je za prvi dio dana i Meteoalarm.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj prevladavati sunčano, i iako toplije nego ujutro, svejedno će biti hladno. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 0 i 3 stupnja.

Sunčano u nedjelju i u Slavoniji i Baranji. Vjetar slab, a dnevna temperatura od 2 do 5 stupnjeva.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu najveći dio dana prevladavat će sunčano. Poslijepodne i prema večeri uglavnom će biti tek onih visokih koprenastih oblaka. Na moru će umjerena i jaka bura s olujnim udarima oslabjeti te ponegdje i okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura, u gorju od 0 do 2, a na moru između 8 i 12 stupnjeva.

I u Dalmaciji će prevladavati sunčano, ali i vjetrovito. Ujutro ponegdje orkanski udari bure, no slabjet će, a jedino će na krajnjem jugu i poslijepodne biti jaka. Dnevni maksimum temperature očekuje se oko 10 do 13 stupnjeva na obali i otocima, dok će u zaleđu biti ponešto hladnije.

I u ponedjeljak većinom sunčano: na zapadu poslijepodne i prema kraju dana porast naoblake te se u noći na utorak potom očekuju oborine. Može biti malo snijega, ali i kiše koja će se smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Oborine su moguće i u prvom dijelu utorka.

Pročitajte i ovo Prijelomi zbog skliskih površina - 4 Pripazite! Posljedice leda i skliskih površina: Do poslijepodneva 30-ak ljudi završilo u bolnici

Zatim opet sunčanije, a nova kiša izgledna je u noći na četvrtak koja se i tada može smrzavati na tlu. Stoga će upozorenja na vremenske neprilike biti i idućih dana. Pazite da se u jutarnjim satima utorka i četvrtak negdje ne pokliznete. Postupno će biti manje hladno, no noću ćemo i dalje ići u minus. Vjetar slab, u ponedjeljak i srijedu jugozapadni.

I na moru u ponedjeljak većinom sunčano, osobito u Dalmaciji, dok će na sjevernom dijelu prema kraju dana biti oblačnije. Potom u noći i u utorak mjestimice kiša, a povremeno će je biti i u nastavku tjedna. Uglavnom malo, uz promjenjivu naoblaku, no bit će i dosta sunčanih razdoblja. U ponedjeljak jugozapadnjak, u utorak bura, u srijedu jugo. I na moru idućih dana manje hladno, osobito ujutro.

I u drugoj polovici tjedna izmjena sunca i oblaka, rijetko gdje malo kiše, više će biti sunčanih razdoblja, no ukupno promjenjivo i ne posve stabilno vrijeme. Tjedan će dosta podsjećati na veljaču ili čak ožujak.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene