Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže velika promjena: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih nekoliko dana

Kišnim oblacima i južinom započela je zamjetna promjena vremena koje će u nedjelju u unutrašnjosti donijeti snijeg, a na Jadranu ponegdje olujnu i orkansku buru, detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Iznad središnjeg dijela Sredozemlja jača ciklonalni vrtlog koji će u nedjelju sa svojim središtem stići do Jadrana. Na njegovoj sjevernoj strani prema našim će krajevima stizati sve hladniji zrak koji će u unutrašnjosti donijeti snijeg, a slijedećih dana posvuda i pravu zimsku hladnoću na koju se svakako valja već sada pripremiti.

U nedjelju ujutro i prijepodne većinom vjetrovito s kišom, a u gorju i snijegom. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak koji prema sredini dana može imati i olujne udare. Na Sjevernom Jadranu u noći i ujutro zapuhat će jaka i olujna bura, podno Velebita i s orkanskim udarima, pa je na snazi najviši - crveni Meteoalarm. U većem dijelu Dalmacije jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 7, na Jadranu od 8 do 12 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Tri osobe poginule Božinović o tragičnoj prometnoj nesreći na autocesti: "Policija provjerava identitet osoba ozlijeđenih"

U drugom dijelu dana u Središnjoj Hrvatskoj kiša koja će uz pad temperature postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Zatim prema kraju dana ponegdje će nastati i tanji snježni pokrivač. Puhat će umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, moguće i uz olujne udare. Temperatura većinom od 2 do 6 stupnjeva, a navečer još hladnije.

U istočnim predjelima kiša, a s padom temperatura prema večeri će biti susnježice i snijega. I ovdje vjetrovito uz umjeren i jak sjeverac i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura prije zahladnjenja od 4 do 10 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Bit će vrlo vjetrovito mjestimice uz jak, na udare i olujan sjeveroistočnjak. Na Jadranu poslijepodne oblačno i vrlo vjetrovito uz umjerenu i jaku buru s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima s kojima može biti i malo snijega. Najviša temperatura prije zahladnjenja u gorju od 0 do 5, a na Jadranu od 8 do 12 stupnjeva.

U Dalmaciji još ponegdje kiša ili pljusak. Na sjevernom dijelu puhat će umjerena i jaka bura koja će se prema večeri proširiti prema jugu gdje će zamijeniti jako i olujno jugo. Temperatura od 10 do 15 stupnjeva.

U ponedjeljak u unutrašnjosti još će povremeno biti malo snijega koji će u utorak postupno prestati. U srijedu kidanje naoblake. Bit će osjetno hladnije uz slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak.

Pročitajte i ovo Vrhovni sud odlučuje o Trumpovoj kandidaturi - 5 Predizborni skupovi Trump se izruguje Bidenu: "Mucao je cijelo vrijeme"

Na Jadranu u ponedjeljak kidanje naoblake, a malo kiše još je moguće na jugu. Zatim slijedi pretežno sunčano, no hladno. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim, u ponedjeljak pod Velebitom i orkanskim udarima. Prema sredini tjedna bura će postupno će slabjeti.

U nastavku tjedna pretežno ili djelomice sunčano i hladno, osobito ujutro u unutrašnjosti. Čini se ipak da su prema kraju tjedna temperature opet u postupnom porastu. No, to još valja potvrditi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene