Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UV indeks visok

Očekuju nas malo niže temperature, ali nesnosne vrućine su opet iza ugla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećoj vremenskoj prognozi koju donosi meteorologinja Maja Bubalo.

U subotu ujutro može pasti malo kiše u istočnim predjelima. Drugdje u unutrašnjosti djelomice do pretežno sunčano, a na obali i otocima vedro. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će puhati umjerena, pod Velebitom jaka bura, a na otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak.

Pred nama je još jedna topla noć, a temperatura će se većinom kretati od 17 do 23, u gorju koji stupanj manje, ali u Dalmaciji i koji stupanj više.

U drugom dijelu dana u središnjim predjelima pretežno sunčano uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Tek će ponegdje biti vruće, temperatura oko 30.

U Slavoniji i Baranji djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Iako se većina kiše očekuje u prvom dijelu dana, ponegdje može biti još pljuskova. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura i ovdje oko 30.

U gorju sunčano i vrlo toplo. Vjetar će poslijepodne slabjeti.
Na moru sunčano i vruće. Bura će se pod Velebitom zadržati cijeli dan, ali će oslabjeti, dok će na otvorenom moru puhati sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 30 i 33 na sjevernom Jadranu, i 24 do 29 u gorju.

Pred Dalmacijom, barem obalom i otocima, je vedar dan. U zaleđu lokalno može biti jačeg razvoja oblaka i pokojeg pljuska. Temperatura od 30 do 33. More je toplo, većinom se mjeri oko 26.

Pročitajte i ovo Bazeni - 1 OPREZ! Kako kontinentalna Hrvatska nalazi spas u vrućinama? Provjerili smo na koji detalj kupači trebaju pripaziti

Pročitajte i ovo Antun Čačić - 1 Sve veći broj intervencija Toplinski valovi redaju se jedan za drugim, provjerili smo kakvo je stanje u ambulantama zadarske hitne pomoći: ''Ljudi precijene svoje mogućnosti i ove vremenske uvjete''

A UV indeks visok ili vrlo visok pa se treba zaštiti od sunca. Nešto niži bit će samo na istoku gdje se očekuje više oblaka.

Nedjelja diljem unutrašnjosti promjenjiva, mjestimice uz kišu ili izraženije pljuskove i grmljavinu. Zatim sunčanije uz ponovni porast temperature. Na Jadranu i dalje sunčano i vruće. Noću uz obalu mjestimice umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak koji će u utorak okrenuti na umjereno i jako jugo.


 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene