Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROGLAŠEN METEOALARM

Najgore je iza nas: Temperature u blagom padu, ali slijedi nova nevolja

Nakon ekstremnih temperatura, stiže li nam konačno osvježenje? Prognozu donosi meteorologinja Maja Bubalo.

Iza nas je četvrtak, najtopliji dan ovog toplinskog vala - u Slavoniji se na brojnim postajama mjerilo 37 stupnjeva ili više. Na kopnu će se temperature idućih dana malo spustiti, ali to će uključivati i grmljavinske pljuskove, kojih može biti i na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji ostati pretežno sunčano.

Pročitajte i ovo Kiša, ilustracija Upaljen meteoalarm Stiže velika promjena vremena: Izdano upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine Stiže promjena vremena Vremenska prognoza Narednih dana očekuje nas pogoršanje vremena, do kada će trajati otkriva meteorolog Vikić-Topić

Prizemni tlak zraka bit će blago povišen, ali sa sjevernim strujanjem stići će malo hladniji i vlažniji zrak koji će dolaskom na jako zagrijanu podlogu dovesti do lokalnih nestabilnosti.

DHMZ je za petak proglasio narančasti Meteoalarm za četiri regije - kninsku, splitsku, riječku i dubrovačku, zbog visokih temperatura, a u osječkoj je označen žuti alarm zbog mogućnosti grmljavinskog nevremena.

Jutro će u petak biti djelomice do pretežno sunčano. Najviše sunca očekuje se u Dalmaciji, dok u unutrašnjosti tek rijetko gdje već prije podneva može biti pokojeg pljuska. Na kopnu će puhati slab vjetar, na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni, ponegdje uz obalu i jugozapadni. Noć će biti topla, temperatura se u većini predjela neće spuštati ispod 18 do 23, u Dalmaciji ponegdje i 27, dok će u gorju biti malo ugodnije, od 15 do 18 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj danju će biti djelomice sunčano te nestabilno uz mjestimične pljuskove s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren vjetar, prolazno i jak, u okretanju na sjeverne smjerove. Temperatura će biti malo niža od današnje, od 31 do 33.

U Slavoniji će biti djelomice sunčano, ali nestabilno pa uz povećanu naoblaku očekujte mjestimičnu kišu ili pljuskove s grmljavinom koji osobito poslijepodne i navečer mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren, prolazno uz nevrijeme i jak. Najviša temperatura kretat će se oko 33 stupnja.

U gorju je mjestimice moguća kiša ili poneki pljusak, osobito u Gorskom kotaru. Najviša dnevna temperatura bit će između 25 i 30. Na moru će biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Mjestimice je moguća kiša ili pljuskovi i grmljavina, uglavnom u Istri i na širem riječkom području. Puhat će umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar koji će navečer okretati na buru. Temperatura će se kretati između 30 i 32 stupnja.

U Dalmaciji će biti sunčano. U najtoplijem dijelu dana mjerit će se između 30 i 34 stupnja.

Temperatura mora kreće se oko 26 stupnjeva, a UV indeks posvuda će biti visok ili vrlo visok.

Za vikend slijedi promjenjivo vrijeme, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, u subotu uglavnom na istoku, a u nedjelju moguće i drugdje.

Na moru se nastavlja pretežno sunčano vrijeme, a temperatura zraka bit će bez veće promjene. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene