Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Nakon sunca dolazi kiša? Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje idućeg tjedna

Zadržat će se iznadprosječno toplo, malo manje u prvoj polovici tjedna nego u drugoj kad se očekuje južina. S južinom, naravno za vikend ponegdje i kiša, no veći dio tjedna vrijeme će ipak biti suho, ili uz neznatne oborine, detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

I dalje smo u polju visokog tlaka, no i dalje nam sa zapada i sjeverozapada povremeno stiže vlažan oceanski zrak, zbog čega u konačnici na mjestima ima i uglavnom slabe kiše.

Najvećim dijelom i u većini krajeva vrijeme je ipak suho. U ponedjeljak zbog premještanja visinske doline, a prizemno, sjevernije od nas i blizine frontalnog sustava, ponovno očekujemo povećanu naoblaku, i još jednom mogućnost za mjestimice kap kiše.

U ponedjeljak ujutro će ponovno biti najsunčanije na istoku i jugu zemlje, odnosno u Slavoniji, Baranji i Dalmaciji. Na zapadu od početka promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima: prema sredini dana na sjevernom Jadranu, oko Rijeke već može biti i malo kiše.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari

Vjetar na kopnu slab, u unutrašnjosti pri tom lokalno i kratkotrajna magla. Na sjevernom Jadranu prolazno će zapuhati umjerena bura i tramontana, a u Dalmaciji, osobito južnije umjereno jugo. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od -1 do 4, dok se na Jadranu očekuje većinom između 5 i 10 stupnjeva.

Uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme, od sredine dana u središnjoj Hrvatskoj moguće je i lokalno malo kiše. Bez vjetra, dnevna temperatura bit će od 11 do 13 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji ujutro sunčanije, a potom i ovdje porast naoblake. Kasno poslijepodne i navečer bit će moguće uglavnom vrlo malo kiše. Prema večeri zapuhat će sjeverozapadnjak, inače veći dio dana vjetar će biti slab. Temperatura danju od 12 do 15 stupnjeva.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu u ponedjeljak promjenjivo oblačno, na moru uz sunčana razdoblja, ali od sredine dana uz mogućnost i za ponegdje malo kiše. Na moru će prolazno zapuhati umjerena bura i tramontana, a krajem dana sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura, u gorju od 10 do 12, a na sjevernom Jadranu od 13 do 15 stupnjeva.

U Dalmaciji prijepodne sunčano, a poslijepodne i ovdje sve više oblaka pa će navečer uz obalu i na otocima biti moguće i malo kiše. Slabo do umjeren jugo, poslijepodne u okretanju na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Dnevna temperatura, uglavnom od 15 do 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Nastavio prijetiti Milorad Dodik poslao zabrinjavajuće poruke iz Bjelorusije: "Ako visoki predstavnik EU intervenira..."

A u nastavku tjedna čeka nas djelomice sunčano vrijeme, samo povremeno i uz više oblaka, no uglavnom suho. U četvrtak naoblačenje, pri čemu u Gorskom kotaru već može pasti malo kiše. U srijedu će zapuhati jugozapadnjak, a južina će u četvrtak i pojačati. Uz južinu će biti malo toplije, iako cijeli tjedan ne možemo reći da će biti hladno, dapače zadržat će se iznadprosječno toplo.

Na Jadranu će biti djelomice ili češće pretežno sunčano sve do četvrtka kad se i na moru očekuje porast naoblake te na sjevernom Jadranu mjestimice i kiša, i to osobito na širem riječkom području.

Zapuhat će umjerena, ponegdje i jaka bura, a slabjet će u srijedu te prvo okrenuti na sjeverozapadnjak. Potom će u četvrtak zapuhati jugo i prema vikendu jačati. Temperatura se na moru idućih dana neće značajnije mijenjati, zadržat će se ugodno i toplo.

Za vikend nas očekuje promjenjivo oblačno i toplo vrijeme po jugu. Bit će sunčanih razdoblja, ali povremeno i kiše. Koliko, kad i gdje, pitanja su na koja odgovor donosimo u našim idućim izvještajima. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene