Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Prognozu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja

Iza fronte tlak raste, vedrije je, oblačni sloj je rastrgan, a uz pritjecanje hladnijeg zraka sa sjevera od srijede će biti i mrvicu svježije, poglavito jutro. Premda će vrijeme biti povoljnije i stabilnije nego u utorak, sve to vrijedi zapravo u usporedbi s drugim danima u tjednu i ukupno ovim razdobljem. Na neki način, držimo se za slamku lijepog vremena jer je već nova promjena iza ugla.

Na kopnu nas čeka i duplo hladnija zora nego je to bilo u utorak ujutro. Prijepodne će u većini zemlje još prevladavati sunčano, ali u unutrašnjosti i hladno. Pa ukoliko u posjet grobljima planirate rano, planirajte i topliju odjeću.

Minimalna temperatura u kopnenom dijelu zemlje bit će između 4 i 9 stupnjeva. Po kotlinama, ali i drugdje na kontinentu ujutro može biti magle. Na Jadranu prvo sunčano, potom visoki prozirni koprenasti oblaci, pa sredinom dana već i oni konkretniji. Vjetar će u utorak tijekom noći oslabjeti potom u srijedu još jednom okrenuti na jugo. Minimalna temperatura na Jadranu se očekuje između 11 i 16 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija ostali snimali i nisu pomogli Novi šokantni slučaj vršnjačkog nasilja: Učenik prebio kolegu u OŠ Pakoštane, procurila i snimka. Ravnatelj kaže da ništa nije znao

Poslijepodne pretežno ili djelomice sunčano, no svakako oblačnije prema kraju dana. Ali suho. Manje toplo nego do sad, pa će i najviša dnevna temperatura u središnjoj Hrvatskoj biti oko 17 stupnjeva. Previše je to za 1. studenog, ali i nekoliko stupnjeva manje nego je bilo proteklih dana.

I u Slavoniji i Baranji u srijedu barem djelomice sunčano uz slab do umjeren vjetar s juga. Temperatura će ovdje biti između 17 i 20 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj poslijepodne oblačnije, a bit će moguće lokalno i malo kiše. Zapuhat će umjereno jugo i južni vjetar, koji će jačati prema kraju dana. 15-ak stupnjeva u gorju te od 18 do 21 na većem dijelu sjevernog Jadrana.

I u Dalmaciji poslijepodne više oblaka, pa ni ovdje ne isključujemo mogućnost za kap kiše. No provirivat će i sunce. Jačat će jugo, uz koje neće biti hladno: tijekom dana 20ak do 22 stupnja.

I temperatura mora je slična temperaturi zraka: i dalje je oko 20, do 22 stupnja.

Pročitajte i ovo Proslava Holywina O čemu je riječ Katolička crkva i ove godine održava - Holywin: "Svetost pobjeđuje, ono što zapravo slavimo svetkovinom Svih svetih"

U četvrtak uglavnom suho, uz sunčana razdoblja. Potom jače pogoršanje u petak kad ponovno može biti izraženijih pljuskova i grmljavine u cijeloj zemlji. Poslijepodne već kidanje naoblake. Onda sunčanija subota, iako ni tada vrijeme neće biti posve stabilno. U četvrtak će zapuhati jugozapadnjak koji će u petak pojačati, a u subotu će već biti tiho. Uz južinu krajem tjedna toplije, potom u subotu temperatura u padu, ali neće biti ni hladno, a kamoli studeno kako sugerira sam naziv mjeseca.

Na Jadranu svih dana može biti po malo kiše, uz izmjenu sunca i oblaka, no ipak najveće šanse za ozbiljniju oborinu pa i jače nevrijeme stoje za petak. Jugo će jačati pa tako krajem tjedna opet može biti i olujno, u okretanju na jugozapadnjak. Nemojte se iznenaditi ako pritom ponovno budu plavile i rive. U subotu i na moru malo manje toplo nego u dane do vikenda, no sve je ovo jasno, daleko iznad prosjeka za doba godine.

Pročitajte i ovo Prosvjed studenata ADU-a - 6 PROVJERENO OBJAVILO SNIMKU Akademsko vijeće donijelo odluku o profesoru koji je brutalno vrijeđao i urlao na studente

I vrijeme za vikend bit će nestabilno. Subota je nešto povoljnija od nedjelje kad se očekuje novo jače pogoršanje i izraženija kiša. Možemo reći da će pomalo ova toplina popuštati, no vrlo postupno. Isto tako ni ovom dugom, predugom kišovitom razdoblju se ne vidi kraj, a time i često nepovoljnim biometeorološkim prilikama.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene