Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Jesen nam kuca na vrata: Meteorolog otkriva kada stižu naoblačenje i grmljavinski pljuskovi

Samo u posljednja dva tjedna dan se skratio za 45 minuta, a od početka kolovoza gotovo sat i pol. Pritom nam sunce izlazi 35 minuta kasnije nego na početku mjeseca, a zalazi čak 45 minuta ranije nego prvog dana kolovoza. Kraćenju dana, ali sa zakašnjenjem pomalo će se pridružiti i svježina. No, vremenska prognoza pokazuje da će i u rujnu vrijeme biti toplo.

U srijedu ujutro vrijeme će biti djelomice ili ponegdje pretežno sunčano, uglavnom na istoku i jugu Hrvatske. Zapadni i sjeverozapadni krajevi, a osobito Istra i sjeverni Jadran, već će pomalo skupljati oblake, premda se jače naoblačenje sa zapada očekuje sredinom dana. Duž obale puhat će burin, prema otvorenom moru kasnije jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će iznositi od 15 do 18, u gorju će biti hladnije, a na moru ugodno uz temperaturu između 19 i 24 stupnja.

Poslijepodne će vrijeme u središnjoj Hrvatskoj biti oblačnije. Može biti malo kiše ili poneki pljusak, no vjerojatnije krajem dana i u noći na četvrtak. Danju će još uvijek biti vrlo toplo uz 27 do 30 stupnjeva. Zapuhat će sjeveroistočnjak pa će već u četvrtak biti svježije.

U Slavoniji i Baranji u srijedu će djelomice biti sunčano, uz više oblaka navečer. Može pasti poneki pljusak. Neće biti vjetra, a dnevna temperatura iznosit će od 28 do 30 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu vrijeme će biti promjenjivije i oblačnije, od sredine dana uz mogućnost za kišu ili lokalni pljusak s grmljavinom. Na moru će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura će na Jadranu iznositi oko 30, a u Gorskom kotaru oko 23 stupnja.

U Dalmaciji će većinom prevladavati sunčano vrijeme, poslijepodne uz povremeno umjerenu naoblaku. Vrijeme će biti i nestabilno pa je i ondje moguć poneki pljusak, ali će i dalje biti vruće. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, a temperatura će uglavnom iznositi oko 30 stupnjeva.

Temperatura mora je iznosi između 24 i 26 stupnjeva, a UV indeks će i u srijedu u većini zemlje biti umjeren ili visok, istaknuo je tijekom vremenske prognoze Dnevnika Nove TV meteorolog Darijo Brzoja.

Pročitajte i ovo Damir Mikuljan, predsjednik Nadzornog odbora Ine DAMIR MIKULJAN Šef NO-a Ine za Dnevnik Nove TV: "Nikada nijedan član NO-a, ni mađarski, niti hrvatski, nije bio protiv neke odluke. Mislim da to sve govori"

Pročitajte i ovo Ilustracija bori se za život Otkriveni dramatični detalji nakon udara groma u ženu na splitskoj plaži: "Srce joj je stalo na 30 minuta"

U četvrtak kopnene krajeve čeka većinom oblačno i povremeno kišovito vrijeme uz pljuskove s grmljavinom koji mogu biti i izraženiji. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar s kojim će i osvježiti. Od petka će vrijeme postupno biti sunčanije i u većini krajeva suho. Jedino će malo kiše još biti moguće na istoku. Nakon osvježenja, tijekom vikenda će, uz jugozapadnjak, ponovo vrijeme biti toplije.

I na Jadranu u četvrtak može biti izraženijih grmljavinskih pljuskova. Lokalno ih može na krajnjem jugu biti i u petak, dok je u subotu poneki neverin moguć na sjeveru. Puhat će umjerena i jaka bura, u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. U subotu će oslabjeti i okrenuti na jugo i jugozapadnjak. I na moru će, uz buru, krajem tjedna manje toplo nego dosad.

Jesen nam kuca na vrata pa se tako u posljednja dva tjedna dan skratio za 45 minuta, a od početka kolovoza gotovo sat i pol. Pritom sunce izlazi 35 minuta kasnije nego na početku mjeseca, a zalazi čak 45 minuta ranije nego prvog dana kolovoza. Iako je ljeto skoro gotovo, vremenska prognoza pokazuje da će i u rujnu vrijeme biti toplo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene