Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraća se sunce

Meteorolog donosi dobre vijesti: Stiže nam toplije vrijeme, a zna se i prva prognoza za Uskrs

Pred nama je sunčani, svakim danom sve topliji tjedan.Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u vremenskoj prognozi.

Snijeg, kiša, tuča, grmljavina i olujni vjetar. Sve to donijela nam je fronta u subotu. U Gorskom kotaru i Lici stvorio se snježni pokrivač od jednog do tri centimetara, u višim predjelima i do 15. Na moru je bilo udara vjetra do 150, a na kopnu do 100 kilometara na sat, osobito u Slavoniji. A u mnogim je mjestima, i na kopnu i na obali, padala tuča veličine graška.

Atmosfera se u nedjelju počela stabilizirati. Bilo je samo lokalnih pljuskova, a idućih dana neće biti niti toga. Nad našim dijelom Europe zavladala je velika anticiklona koja će držati poremećaje dalje od nas.

Tako će i u ponedjeljak ujutro biti sunčano, u mnogim krajevima i vedro, ali bit će i prilično hladno, hladnije nego u nedjelju ujutro. Na kopnu od -3 do +2, uz mraz, a na obali od 5 do 8.

No ove ćemo temperature imati rano ujutro, oko šest sati, i, s obzirom na doba godine, brzo će rasti. Puhat će slab do umjeren vjetar, na obali većinom bura, na kopnu sjeverozapadni.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj sunčano, prolazno uz malo više oblaka, no predvečer ponovno razvedravanje. Puhat će slab vjetar, i bit će nekoliko stupnjeva toplije nego u nedjelju, najviše oko 16, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić Topić.

Većinom sunčano bit će i u Slavoniji, poslijepodne uz umjerenu naoblaku. Puhat će slab sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 14 Celzijevih stupnjeva.

U Istri, na Kvarneru te u Gorskom kotaru i Lici sunčano uz malo oblaka. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar. Bit će i malo toplije nego danas, na obali oko 16, a u gorju od 10 do 14 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno vedro. Bura će oslabjeti i okrenuti na umjeren maestral. Osjetno će biti toplije nego u nedjelju, bez bure i uz 3, 4 stupnja višu temperaturu - oko 16.

Sredina tjedna sunčana i još toplija. Povremeno uz umjerenu naoblaku i slab vjetar. Ponovno će biti iznad 20 stupnjeva, a u četvrtak i bliže 25. Zatoplit će i jutra, pa od srijede neće više biti opasnosti od mraza.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Splitu - 1 Turisti nespremni Snažno nevrijeme blokiralo katamarane: "Mislio sam da je potres koliko je grmilo"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKA ŠTETA FOTO/VIDEO Snažno nevrijeme poharalo Požegu: Olujni vjetar odnio krov s pomoćne zgrade bolnice

Na moru u utorak vedro, a u srijedu i četvrtak sunčano uz malo oblaka. Puhat će slabo jugo, i temperatura će polako rasti ujutro će biti oko 9, a danju oko 19.

U novom će tjednu biti sunčano i svakim danom malo toplije. Samo u ponedjeljak i utorak još hladna jutra. Prognoza za uskrsni vikend još nije sasvim sigurna, no čini se da bi moglo biti promjenjivije uz malo kiše.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene