Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stižu promjene

Meteorolozi najavljuju sunčano vrijeme, ali ne zadugo: Moguća je i pokoja pahulja snijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u vremenskoj prognozi.

Pred nama je još jedan, većinom sunčan i relativno ugodan dan. Ali, nakon tog, u četvrtak nam slijedi promjena vremena. Bit će više oblaka, mjestimice kiša, a u gorskim predjelima i snijeg. Prema vikendu postupno i sve hladnije pa će poremećaji koji nam budu stizali za vikend i iza vikenda potencijalno donijeti snijeg ili pljuskove snijega i u nizinske krajeve.

Za sad smo u polju visokog tlaka, u stabilnoj atmosferi. Osjetno hladniji i vlažan zrak bit će nam pred vratima u četvrtak, no do tad ipak očekujemo i dosta sunca. Evo kako će to izgledati.

Novo jutro dakle, bit će većinom sunčano, a uz vedrinu i hladnije nego ovo jutros. Mjestimice je u unutrašnjosti moguća magla. Vjetar u početku slab, duž Jadrana jedino umjerena i jaka bura, ali također u slabljenju. Minimalna temperatura, u kopnenom dijelu od -9 do -3, a na Jadranu će biti većinom od 1 do 6 stupnjeva. Ponegdje na jugu i otocima malo viša.

I poslijepodne će u unutrašnjosti prevladavati sunčano. Prema večeri na sjeverozapadu i u gorju zapuhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 5 do 9 stupnjeva.

Sunčano cijeli dan u Slavoniji i Baranji. Mirno, bez vjetra te uz dnevnu temperaturu oko 5 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj, isto tako, većinom sunčano, veći dio dana. Sunca će biti i na sjevernom Jadranu, no poslijepodne i prema večeri polako će se već skupljati oblaci, pa bi navečer ovdje moglo pasti i malo kiše ponegdje. I u gorju će navečer biti više oblaka najavljujući promjenu. Zapuhat će jugozapadnjak, a na moru jugo. 10ak, 12 stupnjeva na Jadranu te između 5 i 8 očekujemo u srijedu u gorskoj Hrvatskoj.

U Dalmaciji će se nastaviti sunčano vrijeme. Bura će oslabjeti te će prema kraju dana zapuhati jugo. Najviša dnevna temperatura bit će između 10 i 14 stupnjeva, izvijestio je meteorolog Darijo Brzoja u Dnevniku Nove TV.

A nakon sunčane srijede, u noći na četvrtak jače naoblačenje, potom i kiša: prvo u gorju gdje će uz zahladnjenje postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. U četvrtak bi kiše zapravo moglo biti posvuda na kontinentu, dok će u gorju padati snijeg. Krajem dana pokoja pahulja moguća je i u nizinama.

Pročitajte i ovo Snijeg u Grčkoj - 2 Zamateni Snijeg na Mediteranu: Zbog hladne fronte ponegdje ih zamelo i do tri metra snijega

Pročitajte i ovo Sandi Cenov - 1 bijeg od svakodnevnice Poznati Hrvati na snježnim padinama: Tko je vrsni skijaš, a tko majstor za snježni modni outfit?

Zatim slijedi postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, pa će u petak biti vedrije. No ne i posve stabilno. I u petak i u subotu na kopnu može biti snijega, češće u subotu, moguće i u obliku pljuskova. Uz vjetar sa sjevera, pred vikend i za vikend, bit će i hladnije.

Na Jadranu u četvrtak promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, uz umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. U drugom dijelu dana vjetar će okrenuti na sjeverozapadni, a zatim i buru. S jakom burom slijedi razvedravanje pa će u petak prevladavati sunčano. Malo kiše bit će moguće jedino još ujutro na jugu. Uz buru, a potom sjeverac i sjeverozapadnjak u subotu, i na moru krajem tjedna ipak biti nešto hladnije.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene