Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog upozorava: Nakon visokih temperatura stiže promjena i zahladnjenje, iz kuće ne izlazite bez kišobrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prognozi Nikole Vikića-Topića saznajte kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana.

U utorak je bilo još toplije, ali i oblačnije nego u ponedjeljak. Južina je na vrhuncu, no osjeti se da je promjena vremena blizu. Naime, anticiklonalni greben nad Jadranom slabi, a sa sjeverozapada nam se sporo približava dolina s frontalnim sustavom. Zahvatit će nas u srijedu u drugom dijelu dana.

U srijedu prijepodne će biti promjenjivo oblačno, još uvijek uz sunčana razdoblja. Najoblačnije na Kvarneru gdje već u srijedu ujutro može padati kiša. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na moru jugo. Uz tu južinu bit će toplo, na kopnu od 7 do 10, a na obali oko 12 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj daljnje naoblačenje uz kišu koja će padati uglavnom kasno poslijepodne i u srijedu navečer. U početku će puhati jugozapadnjak, a onda iza 17 sati naglo jačanje sjeverca. Tijekom večeri kiša će mjestimice prelaziti u snijeg, većinom u višim predjelima. Temperatura sredinom dana oko 16, no u srijedu navečer osjetno hladnije.

U Slavoniji u početku sunčano - naoblačit će se u srijedu predvečer. Kiša prvo na zapadu, dok će na istoku padati tek navečer. Puhat će slab jugozapadni vjetar koji kasnije okreće na sjeverni i jača s njim. Stiže i pad temperature koja će prije toga biti visoka za siječanj, oko 16.

Na sjevernom Jadranu te u gorju oblačno, često uz kišu, osobito na širem riječkom području gdje će biti obilnija. U gorju i unutrašnjosti Istre kiša će navečer prelaziti u susnježicu i snijeg. Puhat će umjereno i jako jugo koje navečer, iza 22 sata, okreće na olujnu buru! Temperatura između 10 i 15.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja, ali mjestimice malo kiše ili pljusak s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo koje na sjevernom dijelu, u noći okreće na jaku buru. Temperatura oko 15 stupnjeva.

U četvrtak tijekom dana postupan prestanak oborina, poslijepodne i djelomično razvedravanje. U petak pretežno sunčano, ali hladno! U subotu ponovno porast naoblake, mjestimice uz snijeg, vjerojatnije u Slavoniji. Vjetar većinom slab, a temperatura u padu, izvijestio je meteorolog Nikola Vikić-Topić u Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva snažnija zimska oluja Snijeg paralizirao grad, ali oni su to okrenuli u svoju korist: "Doznala sam da će se ovo održati i rekla - znate li što liječi mamurluk?"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobro je znati Kad se temperatura spusti ispod -30 stupnjeva, počinju se događati stvarno bizarne stvari

I na Jadranu u četvrtak prestanak oborine i razvedravanje. U petak većinom sunčano, samo na jugu uz mogućnost za malo kiše. U subotu ponovno porast naoblake uz kišu, osobito u Dalmaciji. Puhat će umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, pa će biti i osjetno hladnije.

Dakle, nakon ove neuobičajene topline koja je rušila i neke rekorde, stiže nam promjena koja donosi kišu, buru, jače zahladnjenje, a u gorju i snijeg! Sve kreće u srijedu, u poslijepodnevnim i večernjim satima, pa ako ujutro izlazite iz domova, neka vas ne zavara toplo i suho vrijeme - ponesite kišobran i malo topliju odjeću.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene