Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MOGUĆA I GRMLJAVINA

Početak lipnja donio nam je sunce i toplinu: Temperatura mora raste, ali u nekim krajevima bit će lokalno kiše

Prati nas lijepo, suho, većinom sunčano i ugodno toplo vrijeme. Početak lipnja nam je donio sve ono što nam je nedostajalo ovog proljeća, a to je i sunce i toplina, pa se većina ljudi sad već mnogo bolje i osjeća, potaknuti povoljnim biometeorološkim prilikama. Vremenska prognoza za nadolazeće dane neće vas iznevjeriti.

Vrijeme će sunčano biti i sutra, pa i veći dio subote, dok nam drugi dio vikenda i početak novog tjedna donose ljetne pljuskove. Ipak, zadržat će se toplo. Vremensku prognozu donosi Darijo Brzoja.

Za sad smo u polju povišenog tlaka, pod utjecajem grebena anticiklone, atmosfera je dakle, stabilna, manjih nestabilnosti može biti eventualno u gorju i na sjeverozapadu zemlje, ali tek u subotu poslijepodne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 60 POSTO BOLJI REZULTAT NEGO LANI Dan obilježile velike gužve prema moru - tražila se karta više za otoke, uvedene i izvanredne linije trajekata: "Zaista je užitak vratiti se u staro normalno"

Pročitajte i ovo Informer: Dobitnici i gubitaši koronakrize - 1 ČAK I PROFITIRALI Pandemija koronavirusa na neke je utjecala i - pozitivno: "Mi smo se dan poslije, nakon što nam je nametnuto da moramo raditi od kuće, vrlo brzo prilagodili"

Sutra će još većinom prevladavati sunčano, a ponegdje čak i potpuno vedro. Ujutro bez nekog značajnijeg vjetra, u kopnenom dijelu uz temperaturu oko 10, 12 stupnjeva, dok se na Jadranu očekuje većinom između 14 i 19. Jedino će biti nešto svježije u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije.

Sunčano će se u središnjoj Hrvatskoj zadržati i poslijepodne, uz tek dnevni razvoj oblaka, no bez oborine. Bit će još toplije nego danas, najviša dnevna temperatura očekuje se oko 27 stupnjeva.

Vrlo slično i u Slavoniji i Baranji. Sunčano i ugodno toplo, pravo ljeto koje smo jedva dočekali. Bez vjetra, temperatura oko 26 stupnjeva.

Sunčano ili na moru čak često i potpuno vedro sutra i ovdje, a u gorskoj Hrvatskoj uz dnevni razvoj oblaka. Od sredine dana na moru će puhati tek umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Temperatura, oko 26, 27 stupnjeva. Toplo će biti ne samo na moru, nego i u gorju.

Dalmaciju također očekuje sunčano i vedro poslijepodne. Uz slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, temperatura će porasti barem do 26, a ponegdje i do 28 stupnjeva. Temperatura mora je oko 19, 20 stupnjeva, a UV indeks sutra bit će vrlo visok u većini zemlje: čuvajte se opeklina, sredinom dana hlad vam je prijatelj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna planuo u vožnji? Strava u BiH: U zapaljenom automobilu izgorio muškarac

Pročitajte i ovo Slaven Hojski - 1 MILETIĆ POBIJEDIO ZA 54 GLASA IDS i SDP poslali prigovore na rezultate izbora: "Svatko od njih tvrdi da ima dokaze da su određeni listići koji su proglašeni važećima - nevažeći"

U subotu će još veći dio dana prevladavati sunčano, no prema večeri u gorju i u središnjoj Hrvatskoj, prema Sloveniji, može biti pokojeg pljuska. U nedjelju i ponedjeljak promjenjivije uz ljetne pljuskove praćene grmljavinom. Zadržat će se toplo, iako početkom novog tjedna ipak malo svježije u odnosu na subotu.

Na Jadranu u subotu sunčano, u nedjelju promjenjivije, no može biti i pljuskova, ali uglavnom tek navečer i u noći na ponedjeljak i to prije svega u Dalmaciji. Jugozapadnjak i jugo u ponedjeljak će okrenuti na buru. Bit će toplo, osobito za vikend, dok početkom tjedna uz buru ipak ide i manje osvježenje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene