Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSTUPNO SVE TOPLIJE

Prije sparine i vrućine - neki bi dijelovi Hrvatske ipak mogli pokisnuti: Pogledajte tko će morati imati kišobran pri ruci

Prati nas većim dijelom sunčano i ugodno toplo vrijeme. Pokoji izolirani pljusak može se dogoditi, kao što je to bilo jučer u Zagrebu, no rijetko. I nije isto kad pljusne iznad milijunskog grada, ili kad se istrese negdje na čistini. Vremensku prognozu donosi Darijo Brzoja.

Sutra, mogućnost za poneku lokalnu nestabilnost stoji za unutrašnjosti Istre, šire riječko područje te Gorski kotar. Ali, većinom ipak sunčano i suho. Inače, sve je izglednija i nova vrućina u prvoj polovici slijedećeg tjedna. Do tad ostajemo u ugodnom ljetnom razdoblju.

U polju povišenog tlaka, atmosfera će uglavnom biti stabilna, u našoj blizini nema nekih bitnih, izraženih poremećaja, no lokalnih nestabilnosti može biti uz povremeno pritjecanje vlage i hladnijeg zraka po visini, u sjeverozapadnoj struji.

Novo jutro tako bit će većinom sunčano, kao i ovo danas. Na kopnu, pomalo friško, svježe uz temperaturu oko 15 ili čak koji stupanj ispod. Na Jadranu 20-ak do većinom 23 stupnja. U unutrašnjosti i bez vjetra, dok će na moru ujutro biti malo bure.

I poslijepodne će prevladavati sunčano. U središnjoj Hrvatskoj povremeno tek umjerena naoblaka i temperatura oko 28 stupnjeva.

Slično i u Slavoniji i Baranji. Većinom sunce, prolazno pokoji oblak, a bit će i vrlo toplo uz 28 ili 29 stupnjeva.

Lijepo vrijeme očekuje i sjeverni Jadran i gorske krajeve. Tek pokoji kraći pljusak moguć je u unutrašnjosti Istre, na širem riječkom području te u Gorskom kotaru. Uglavnom vrlo lokalno i kratko. Nakon bure, danju će na moru puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak. Još jednom 30-ak stupnjeva na moru te oko 25 uglavnom u gorju.

U Dalmaciji sunčano. U noći i ujutro umjerena bura, danju jugozapadnjak i zapadnjak, a prema otvorenom moru može biti i prolazno jakog sjeverozapadnog vjetra. Temperatura oko 30, do 32 stupnja, možda ponegdje i 33. Šibenik, zaleđe.

Temperatura mora je većinom 24 ili 25 stupnjeva, a UV indeks će i sutra u najvećem dijelu zemlje biti vrlo visok.

Pročitajte i ovo Dalmacija: Tvrda kohabitacija turizma i koronavirusa - 1 Necijepljeni obolijevaju I u vodećoj županiji po testiranju su na iglama: "Bilo kakav eksces mogao bi ugroziti rezultate koje čuvamo"

Pročitajte i ovo Problemi s kilogramima (Guliver/Thinkstock) A to sve prije lockdowna Još jedna karta kojoj se ne možemo veseliti: Prema podacima Eurostata, Hrvati su najdeblji narod u Europskoj uniji

I idućih dana uglavnom sunčano. Povremeno tek umjerena naoblaka, najčešće u petak kad bi u kopnenom dijelu moglo biti i pokojeg poslijepodnevnog pljuska. Postupno će biti i sve toplije, osobito od nedjelje uz sve jače jugozapadno strujanje.

Na sjevernom Jadranu i u petak može biti pokojeg pljuska, kao i u unutrašnjosti, dok će se u Dalmaciji uglavnom zadržati suho. Posvuda većinom sunčano, osobito na jugu. Ujutro bura, danju sjeverozapadnjak, zapadnjak, a u nedjelju će okrenuti na jugo koje će jačati i s kojim će temperatura još više porasti. Od nedjelje, opet nekoliko dana sparine i vrućine.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene