Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oblačan vikend

Jutra su opet hladna i maglovita, no u ovom tjednu stižu nove promjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nad našim područjem i dalje se zadržava oblačni sloj, u unutrašnjosti uglavnom nije bilo sunca. Tu i tamo probijalo se kroz oblake no to je bio slučaj duž Jadrana.

Značajnijih oborina nije bilo u subotu, osim mjestimice malo kiše, ili pokoji pljusak na jugu. Vrlo slično, malo ipak kišovitije, očekuje nas u nedjelju. Kao što smo uostalom najavljivali cijeli tjedan, vikend nije niti posebno topao ni sunčan. Ugodnije i svjetlije, toplije bit će u idućem tjednu, osobito od utorka.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Meteorolog Nikola Vikić-Topić Pripremite kišobrane, pogoršanje vremena širi se na cijelu Hrvatsku

Nedjelja ni u kopnenom dijelu neće biti sunčanija. Biti će uglavnom oblačno, povremeno i dalje uz mogućnost za malo kiše, u gorju bi moglo biti i susnježice. Nešto sunca ponovno će biti na Jadranu i to više u Dalmaciji, iako će ostati promjenjivo.

Lokalno je moguće malo kiše ili pljuskova. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, a na sjevernom i srednjem Jadranu bura. Jutarnja temperatura će se u unutrašnjosti kretati od 3 do 8 stupnjeva, dok će u gorju ipak biti bliže nuli, a na moru će se kretati većinom između 7 i 13 stupnjeva.

Pretežno oblačno nastavit će se i poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj. Moguće je malo kiše, osobito prema kraju dana. Ostaje prohladno uz temperaturu oko 10 stupnjeva.

U Slavoniji također, umjereno do pretežno oblačno, isto uz moguću slabu kišu tijekom dana. U Podravini su poslijepodne moguća i sunčana razdoblja. Temperatu će biti između 11 i 14 stupnjeva.

Oblačno ostaje i u gorju, dok će na Jadranu biti promjenjivije, uz malo sunca. Vjetrovito uz buru, koja podno Velebita može biti jaka. Temperatura, na moru većinom od 12 do 14, a u gorju između 3 i 8 stupnjeva.

Dalmaciju očekuje djelomice sunčano vrijeme, uz promjenjivu naoblaku. Opet postoji šansa za pokoji pljusak i grmljavinu, osobito južnije. Na sjeveru će puhati bura, no na jugu neće biti nekog značajnijeg vjetra. Temperatura od 13 do 17 stupnjeva, toplije upravo na jugu.

Postupno stabilnije vrijeme stiže nam od ponedjeljka, a više sunca očekuje se u utorak i posebno srijedu kad će ponovno biti i ugodno toplo. Jutra će biti hladnija, a u utorak ujutro izgledna je i mjestimična magla.

I na Jadranu će vrijeme biti povoljnije u novom tjednu. U ponedjeljak još jaka bura, a u utorak slabljenje vjetra, više sunca, osobito prema sredini tjedna kad će i ovdje biti i malo toplije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene