Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Meteorolog otkriva kako ćemo dočekati 2024. godinu

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić donosi kakvo nas vrijeme očekuje u tjednu prije Nove godine.

Područje naše zemlje zadržava se na južnoj strani velikog ciklonalnog vrtloga. Sjeverno od nas položena je jaka zapadna struja u kojoj se brzo razvijaju i premještaju atmosferske fronte.

U tom slijedu u naše će krajeve sa zapada povremeno pritjecati vlažan zrak i to najprije u gorske krajeve i na Sjeverni Jadran. Izraženiji prodor stići će s na početku slijedećeg tjedna.
U četvrtak ujutro u većini krajeva barem djelomice sunčano. Više oblaka bit će na sjevernom dijelu Jadrana i u gorskom području, a u nizinama unutrašnjosti mjestimice magla.

Vjetar većinom slab do umjeren jugozapadni, u gorju i na sjeveru zemlje ponegdje i jak. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 5, na moru od 6 do 12 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Mesut Hancer drži dvoju kćer pod ruševinama nakon razarajućeg potresa u Turskoj, 7. veljače 2023. Patnja, beznađe, ali i nada VELIKA GALERIJA Od prirodnih katastrofa do ratnih tragedija: Ovo su fotografije koje su obilježile 2023. godinu

U nastavku dana u Središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano. Malo više oblaka još ponegdje prijepodne. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak. Najviša temperatura od 12 do 15 stupnjeva.

U istočnim predjelima pretežno sunčano. Prema večeri zapuhat će umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, u gorju na udare i jak. Poslijepodne temperatura od 11 do 13 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu umjereno i pretežno oblačno. Ponegdje može biti malo kiše. Puhat će povremeno umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak s olujnim udarima. Temperatura od 10 do 15 stupnjeva.

U Dalmaciji djelomice sunčano uz više oblaka na sjevernom dijelu gdje može pasti malo kiše. Vjetar slab. Temperatura od 13 do 17 stupnjeva.

Sljedećih dana u unutrašnjosti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i iznadprosječno toplo. U Gorskoj Hrvatskoj mjestimice može pasti malo kiše, osobito u subotu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju u petak i nedjelju i s jakim udarima.

Pročitajte i ovo Učenici isperd škole Vladislav Ribnikar Prijete im visoke kazne Potvrđena optužnica protiv roditelja ubojice iz Beograda, evo kolika im kazna prijeti

Na Jadranu promjenljivo oblačno i razmjerno toplo. Najviše sunčanih razdoblja očekuje se prema jugu Dalmacije. Na sjevernom dijelu, osobito u subotu slaba kiša. U petak i nedjelju na sjevernom dijelu povremeno umjeren, jugozapadnjak. U nedjelju u Dalmaciji mjestimice umjereno jugo.

Prema današnjem prognostičkom materijalu na Novu godinu posvuda valja očekivati kišu koje će biti najviše na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima.

U tom će području kiše biti i na Staru godinu dok će se još u središnjim i istočnim predjelima zadržati suho. Posvuda i dalje razmjerno toplo. Valja reći numerička rješenja za početak tjedna još nisu posve stabilna pa svakako valja pratiti slijedeća izvješća.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene