Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje? Detalje donosi meteorolog Darijo Brzoja

Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja donosi vremensku prognozu. Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna, ali i što donosi idući.

U polju smo povišenog tlaka, pod utjecajem anticiklone koja već danima zauzima najveći dio Europe.

Uz stabilnost, zapadnoj, centralnoj Europi i Sredozemlju ona donosi i iznadprosječnu temperaturu, pa će vam tako mnogi Europljani reći da sad imaju više ljetno vrijeme nego je to bilo u srpnju i kolovozu, i to zato jer je to razdoblje na zapadu i u centralnoj Europi doista bilo često i prilično svježe i kišovito.

Kod nas je ovo praktički nastavak ljeta, produljenje turističke sezone, ali i još više sladora u grožđu i drugom voću koje je upravo u finalu dozrijevanja.

U subotu ujutro će biti sunčano u cijeloj zemlji. Tek rijetko u kopnenim krajevima, uz rijeke i po kotlinama gorske Hrvatske može biti kratkotrajne magle. Vjetar u unutrašnjosti slab.

Pročitajte i ovo Nesreća na Žitnjaku, ilustracija - 1 Poginula na mjestu nesreće Građani ogorčeni nakon stravične nesreće u kojoj je poginula djevojčica: "Strah nas je. Divljanja na ovoj cesti ne prestaju"

Duž Jadrana većinom slaba do umjerena bura, jedino podno Velebita još prijepodne na mahove može biti jaka. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 10 do 15, a na moru 20-ak do 24 stupnja.

Sunčano će prevladavati i poslijepodne u Središnjoj Hrvatskoj, a bit će i vrlo toplo, čak i vruće uz temperaturu oko 29 stupnjeva.

Slično i u Slavoniji i Baranji. Sunčano, bez vjetra te vrlo toplo i vruće, i ovdje također uz temperaturu blizu 30.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Osebujan nastup VIDEO Bizarna konferencija srbijanskog predsjednika: Donio košaru iz trgovine pa je krenuo show

Sunčano, ili potpuno vedro očekuje se i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Podno Velebita ujutro i navečer većinom slaba i umjerena bura, dok će prema otvorenom moru od sredine dana puhati sjeverozapadnjak. Dnevni maksimum temperature, u gorju od 23 do 27, a na moru 31 stupanj.

I u Dalmaciji sunčano, najvećim dijelom i potpuno vedro te sredinom dana i poslijepodne vruće. Puhat će jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će ići preko 30, većinom do 32 stupnja.

More je toplo, drži se uglavnom na 23 do 25 stupnjeva.

Tri dana kopno

I idućih nekoliko dana zadržat će se pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama gorske Hrvatske i uz rijeke lokalno će biti kratkotrajne magle. Vjetar slab, a u utorak će ponegdje zapuhati umjeren jugozapadnjak uz koji će dnevna temperatura prema sredini tjedna još mrvicu porasti.

Tri dana more

I na Jadranu će još ostati sunčano i vruće. Ujutro će puhati bura, a danju većinom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. U utorak na sjevernom Jadranu ponegdje jugo. Temperatura noću malo iznad 20, a danju malo iznad 30 stupnjeva.

Iako se u drugoj polovici tjedna očekuje osvježenje, ono, prema današnjim izračunima, ne bi trebalo biti značajno. U smislu da će dnevni maksimumi umjesto 30, biti bliže 25 stupnjeva.

To je i dalje dosta topline. Očekuje se i nešto kiše krajem tjedna, ali opet, izgleda kratko i prolazno. Sve u svemu, za sad, rujan za poželjeti.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene