Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon kiše

Temperatura još jednom ide u minus, a onda...: Meteorolog otkriva vrijeme za početak tjedna

Kakvo nas vrijeme očekuje u novom tjednu, u vremenskoj prognozi otkrio je Darijo Brzoja.

Do srijede smo već na 20, no prvo ćemo se ipak osvrnuti na ovaj početak travnja. U posljednja dva dana u većini krajeva palo je oko 50, 60 % mjesečnog prosjeka oborine.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna

Najmanje na istoku gdje je to bilo negdje oko trećine. Ovo se može smatrati obilnom kišom, no uzimajući u obzir dugo sušno razdoblje od početka godine, još uvijek nismo ni blizu popunjavanja vodenih rezervi. Vikend prolazi i razmjerno svježe, čak hladno: dobra vijest je da nam toplina stiže i za dan, dva se vraćamo u proljetni režim. Ipak, biljkama još nije mjesto na balkonu, i noćas će na kopnu biti hladno, temperatura još jednom ide u minus.

Atmosfera sutra stabilnija, no po visini i sjevernije i južnije od nas struji vlažan zrak, pa će zbog toga i kod nas povremeno biti umjerene ili povećane naoblake, a na jugu uglavnom moguće je još i malo kiše.

U takvim okolnostima, očekuje nas, djelomice ili pretežno sunčano jutro, povremeno s umjerenom naoblakom. Oblačnije u Dalmaciji, i to većinom južnije gdje je lokalno moguća kiša ili pokoji pljusak. Vjetar slab, podno Velebita u početku još umjerena bura, a u Dalmaciji jugo. Jutro će biti prilično hladno, u unutrašnjosti od -3 do -1, u gorju može i do -6, a na Jadranu najčešće između 3 i 7 stupnjeva.

Poslijepodne nam nosi djelomice sunčano vrijeme. Bit će sunčanih razdoblja, ali prolazno i umjerene, pa i povećane naoblake. Zapuhat će jugozapadnjak, a dnevna temperatura bit će oko 12 stupnjeva.

Na istoku isto djelomice sunčano, uz promjenjivu naoblaku. Vjetar slab jugoistočni, a temperatura od 9 do 12 stupnjeva.

Dijelom vedro bit će i u gorju, pretežno sunčano na sjevernom Jadranu, no i ovdje na moru povremeno može biti oblaka. Ujutro bura, danu će zapuhati jugozapadnjak. 13, 14 stupnjeva očekujemo na Jadranu te oko 7, 8 u gorskoj Hrvatskoj u najtoplijem dijelu dana.

U Dalmaciji sutra umjereno oblačno, oblačnije prema jugu, a lokalno je moguća kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Puhat će slabo do umjereno jugo, a temperatura će biti od 12 do 15 stupnjeva.

Sredinom tjedna u kopnenom dijelu zemlje više vedrine, prevladavat će sunčano, tek u četvrtak očekuje se nešto naoblake. Puhat će slab do umjeren, u gorju mjestimice jak jugozapadnjak, a temperatura će porasti: i jutarnja i ona dnevna. U srijedu već ponegdje 20ak stupnjeva.

Na Jadranu u utorak pretežno sunčano, u srijedu postupan porast naoblake, a u četvrtak mjestimice kiša ili pljuskovi. Puhat će zapadnjak i jugozapadnjak, potom u srijedu jugo, a u četvrtak će vjetar okrenuti na sjeverozapadni. Jutra će biti sve toplija, no dnevna temperatura se neće znatnije mijenjati. No bit će ugodno, uglavnom oko 15, 16 stupnjeva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene