Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna? Detalje donosi meteorolog Ivan Čačić

Pred nama je vrlo dinamičan razvoj vremena koji će nam najprije donijeti iznadprosječnu toplinu, a za vikend zamjetno zahladnjenje. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U četvrtak će s ovom toplom frontom u naše krajeve pritjecati vlažan i sve topliji sredozemni zrak s kojim će stizati i kišni oblaci i to najprije na Jadran i u gorsko područje. U petak slijedi još izraženije strujanje s juga što će osobito pojačati oborine u gorskom području i posvuda donijeti iznadprosječnu toplinu. U subotu obrat sa zamjetnim padom temperature i snijegom ne samo u gorju već i u nizinama.

U četvrtak ujutro u većini krajeva umjereno do pretežno oblačno. Uglavnom na Jadranu mjestimice kiša, a u gorskom području u početku još može biti susnježice i snijega. U zapadnim i središnjim predjelima moguća je i kiša koja se smrzava u dodiru s tlom. U unutrašnjosti vjetar s juga - slab do umjeren, u gorju i jak. Na Jadranu umjereno i jako jugo i oštro. Jutarnja temperatura od -2 do 2, na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Liječnici, Ilustracija - 3 Zbog robovlasničkih ugovora Poražavajući podaci: Oko 1500 liječnika u opasnosti je od ovrhe

U nastavku dana u Središnjoj Hrvatskoj mjestimice kiša s glavninom u drugom dijelu dana kad će zapuhati većinom umjeren jugozapadnjak, a temperatura će sve više rasti prema večeri - ponegdje i iznad 10 stupnjeva.

Mjestimične kiše bit će navečer i u istočnim predjelima i to najprije u zapadnoj Slavoniji. Poslijepodne će puhati većinom umjeren vjetar južnih smjerova uz temperatura od 7 do 9 stupnjeva, a prema večeri u daljnjem porastu.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu oblačno s kišom, ponegdje i obilnom. U gorju će puhati umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadnjak. Na Jadranu umjereno i jako, na udare i olujno jugo i oštro. Najviša temperatura od 8 do 10, na moru od 13 do 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Izjava nakon sastanka Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe PRIJEDLOZI IDU NA VLADU Uranjeni božićni poklon? Umirovljenici dogovorili veće usklađivanje mirovina, uvodi se godišnji dodatak

U Dalmaciji mjestimice kiša, osobito u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno i jako ponegdje i olujno jugo - pa i je ovdje na snazi žuti Meteoalarm. Temperatura od 13 do 18 stupnjeva.

Tri dana kopno

Slijedećih dana u unutrašnjosti pretežno oblačno povremeno s kišom, ponegdje i obilnom. U noći na subotu - zamjetan pad temperature pa će kiša najprije u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg uz moguće stvaranje snježnog pokrivača. Zatim snijega može biti i u nizinama. U nedjelju postupno smirivanje vremena. U petak će puhati umjeren mjestimice jak i jugozapadnjak - u gorju s olujnim udarima. U subotu će zapuhati sjeverac i sjeveroistočnjak koji će u nedjelju oslabjeti. U petak iznadprosječno toplo, a za vikend osjetno hladnije.

Tri dana more 

Na Jadranu povremeno kiša koja će biti češća i obilnija na sjevernom dijelu. U nedjelju i ovdje postupno smirivanje vremena. Puhat će umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo i oštro. Vjetar će krajem subote okrenuti na buru koja će donijeti i zamjetan pad temperature i to najprije na sjevernom dijelu.

Ponovimo to još jednom: do vikenda iznadprosječno toplo, većinom uz kišu. U subotu osjetno hladnije pa će najprije u gorju, a zatim i u nizinama kiša prijeći u snijeg.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene