Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza za početak tjedna

Vraća li se sunce i kad? Darijo Brzoja otkriva ima li proljeća na vidiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svježe vrijeme zadržat će se i idućih dana, a prema sredini tjedna bit će i kišovito, tako da s blagdanskim vikendom možemo biti zadovoljni. Više u vremenskoj prognozi Darija Brzoje.

U ponedjeljak prvi dio dana pretežno sunčano, nešto naoblake, uglavnom još na krajnjem jugu. Promjenjivije i na istoku, no uz povremena sunčana razdoblja. Vjetar sjeverni, a na Jadranu jaka bura s olujnim udarima. Kasnije u okretanju na tramontanu, ponegdje i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 1 do 5, u gorju i niža, a na moru većinom između 5 i 10 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Nakon oblaka i kiše doista stiže sunce? Moglo bi biti svega, ali oko jednoga se barem ne treba brinuti Ilustracija Vremenska prognoza Na vrijeme tijekom vikenda utjecat će sredozemna ciklona: Detalje donosi meteorolog Ivan Čačić

Od sredine dana u središnjoj Hrvatskoj promjenjiva naoblaka, na krajnjem sjeveru prema večeri je moguća i kap kiše. Puhat će sjeveroistočnjak, i još jednom bit će svježe, od 11 do 13 stupnjeva, samo ipak manje vjetrovito pa zato i ugodnije.

U Slavoniji i Baranji je poslijepodne mjestimice moguće malo kiše. Malo i rijetko, no mogućnost stoji. Nešto oblačnije nego ujutro, uz temperaturu oko 12 stupnjeva.

Djelomice sunčano bit će u Gorskom kotaru, a u Lici i na sjevernom Jadranu pretežno vedro. U gorju na mahove olujni sjeveroistočni vjetar, a podno Velebita bura. No slabjet će i ponegdje već okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura, u gorju od 8 do 12, a na moru između 13 i 16 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano. Bura i jaka tramontana ovdje će se najdulje zadržati. Na otocima i prema otvorenom moru postupno će okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će najčešće između 15 i 18 stupnjeva.

U utorak i u noći na srijedu na kopnu nas očekuje promjenjivije, oblačnije vrijeme, mjestimice s kišom, a u gorju moguće i susnježicom. U četvrtak, djelomice sunčano, pa i toplije, uzevši u obzir da će se do sredine tjedna na kopnu zadržati relativno svježe.

Na Jadranu u utorak djelomice sunčano, a u srijedu i četvrtak promjenjivo oblačno, lokalno povremeno i uz kišu ili poneki pljusak. U utorak će puhati jugo, u srijedu na sjevernom dijelu bura, ali samo prolazno, zatim u četvrtak ponovno jugo. Temperatura se na moru neće znatnije mijenjati. Pred vikend tek moguće malo toplije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene