Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

VREMENSKA PROGNOZA

Hoće li vikend obilježiti sunce ili kiša? Prognozu donosi meteorolog Ivan Čačić

U petak promjenjivo, a hoće li vikend više obilježiti sunce ili kiša? Vremensku prognozu donosi meteorolog Nove TV Ivan Čačić.

U petak i subotu dosta promjenjivo i vjetrovito. Jače naoblačenje s kišom bit će u drugom dijelu i potkraj dana kad će u gorskim predjelima kiša kratkotrajno prijeći u susnježicu i snijeg. U nedjelju ponovno smirivanje vremena.

Promjenljivo, toplo i vjetrovito posljedica je pojačanog dotoka vlažnog zraka iz Sredozemlja. To će u subotu nakratko promijeniti vrlo brzi prodor zamjetno hladnijeg oceanskog zraka. Poslije toga vrijeme će se stabilizirati.

U petak ujutro u većini će krajeva biti promjenljivo uz sunčana razdoblja te vjetrovito i razmjerno toplo. Više oblaka bit će u gorskim predjelima i na širem području Rijeke gdje će mjestimice pasti malo kiše. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, a u Dalmaciji jugo. Jutarnja temperatura od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva.

Danju u središnjoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i uglavnom suho. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak. Temperatura većinom oko 20 stupnjeva.

U istočnim predjelima slično vjetrovito, djelomice sunčano i razmjerno toplo, ponegdje i do 22 stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu umjereno do znatno oblačno. Mjestimice kiša koja će biti češća u Gorskom kotaru i na širem riječkom području. U gorskim krajevima puhat će umjeren i jak, na udare u najvišem dijelu i olujan jugozapadnjak. Na Jadranu poslijepodne jugo koje će prema kraju dana sve više jačati. Poslijepodnevna temperatura od 14 do 19 stupnjeva.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima uz umjereno i jako jugo i uglavnom suho. Temperatura od 17 do 19 stupnjeva.

U subotu u unutrašnjosti promjenjivo i vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadnjak, ponegdje s olujnim udarima. Povremeno kiša, osobito u drugom dijelu dana, kad može biti i grmljavine. Potkraj dana uz pad temperature u gorskim predjelima kiša će nakratko prijeći u susnježicu i snijeg. U nedjelju smirivanje i razvedravanje. U ponedjeljak sunčano.

Pročitajte i ovo Testiranje na alergije - 2 KAKO SI POMOĆI? Stiže vrijeme u godini u kojem mnogi imaju teške probleme: Stručnjaci upozoravaju - među pogođenima sve je više djece

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna, ali i kada bi nam mogli zatrebati - kišobrani

Na Jadranu u subotu promjenjivo i vjetrovito uz umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Povremeno kiša, osobito u drugom dijelu dana kad će biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Potkraj subote na sjevernom će dijelu zapuhati umjerena i jaka bura, pod Velebitom prolazno i s orkanskim udarima. U nedjelju smirivanje vremena i okretanje bure na sjeverozapadnjak. U ponedjeljak opet sunčano. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene