Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

VREMENSKA PROGNOZA

Ima razloga za veselje kad je vrijeme u pitanju: O jednoj stvari ipak treba voditi računa

Očekuje nas stablinije vrijeme, a detaljnu prognozu za cijelu Hrvatsku pogledajte u vremenskoj prognozi koji donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

U danima koji slijede očekuje nas stabilnije, više sunčano i najvećim dijelom suho vrijeme. Razdoblje kiše i neobične rujanske svježine ostavljamo iza sebe i veselimo se lijepim danima rane jeseni.

No prije nego što se vrijeme u potpunosti umiri, još u noći s nedjelje na ponedjeljak i u ponedjeljak će nam u brzoj sjeverozapadnoj visinskoj struji pritjecati nešto svježiji i ponešto vlažniji zrak.

Noć i jutro nose nam dijelom vedro vrijeme: u kopnenim krajevima prolazno uz povećanu naoblaku, pri čemu je moguća i koja kap kiše, ili kraći pljusak.

Najviše sunca očekuje se na jugu.

U Slavoniji i Baranji će zapuhati umjeren sjeverozapadni vjetar, duž Jadrana umjerena i jaka bura. Podno Velebita već prijepodne može biti i ponekog olujnog udara. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 8 do 13, a na Jadranu većinom od 15 do 18 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj, uglavnom djelomice sunčano, te ugodno uz temperaturu najčešće od 18 do 20 stupnjeva.

Slično i u Slavoniji i Baranji. Nakon što oblačni sustav odmakne dalje, bit će više sunca, a poslijepodne, rijetko, što zapravo vrijedi i za središnju Hrvatsku, postoji mala mogućnost za izolirani pljusak. Na istoku će puhati mjestimice umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 19 stupnjeva.

Barem dijelom vedro u gorskoj Hrvatskoj, a na sjevernom Jadranu u ponedjeljak i pretežno sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita u početku može biti i olujnih udara, no poslijepodne već će ponešto i oslabjeti. Najviša dnevna temperatura, u gorju od 16 do 19, a na moru ugodnih 23 stupnja.

U Dalmaciji će u ponedjeljak većinom prevladavati sunčano, osobito na jugu. Puhat će umjerena i jaka bura, a uglavnom podno Biokova može biti olujnih udara. Najviša dnevna temperatura, kao i na sjevernom Jadranu i ovdje se očekuje oko 23, ili češće 24 stupnja.

U nastavku tjedna vrijeme će biti stabilno, suho i danju barem djelomice sunčano. Možda povremeno i promjenjiva naoblaka. Ujutro je mjestimice moguća magla, poglavito u četvrtak. Nakon prolazno mrvicu svježijeg utorka, od sredine tjedna ponovno će biti prilično toplo. Naravno, danju. Jutarnja temperatura niža i primjerenija jesenskom dobu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Je li napokon odzvonilo kiši? Pred nama su lijepi dani rane jeseni, ali pripremite slojevitu odjeću

Na Jadranu će prevladavati sunčano i zadržat će se razmjerno toplo. Za razliku od kopnenih krajeva, na moru jutra još neće biti hladna, a i dnevna temperatura će omogućiti barem jedan prozor u danu kad će se moći uživati i na plaži. Uz temperaturu mora od 20-ak stupnjeva, idućih dana će svakako biti i kupača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vremenska prognoza Šanse za kišu su sve manje: Meteorolog Dnevnika Nove TV predviđa topao vikend

S obzirom na to da smo već zakoračili u ovo prijelazno razdoblje između toplog i hladnog dijela godine, stabilno vrijeme, posebno u listopadu na kopnu karakterizira poprilična razlika u temperaturi između jutra i ranog poslijepodneva. I to baš na način da nam ujutro treba jakna, a kasnije ponekad samo kratki rukav. Vodite računa o tome, jer sredina i kraj ovog tjedna pred nama, bit će upravo takvi, hladno-topli.
 

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene