Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Šanse za kišu su sve manje: Meteorolog Dnevnika Nove TV predviđa topao vikend

Pred nama je još koja litra kiše, potom sunčanije vrijeme, mirnije i toplije, no i dalje ne baš posve stabilno. Čeka nas, ipak, mirniji tjedan. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Na kopnu ujutro mjestimice izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Pljuskovi i južnije, prvo na sjevernom Jadranu, potom na srednjem i južnom te u dalmatinskom zaleđu. Na Jadranu umjereno do jako, u Dalmaciji u početku i vrlo jako jugo. Jutarnja temperatura, na kopnu od 11 do 15, a na moru većinom između 16 i 21 stupanj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je nestabilno vrijeme i puno kiše: Više detalja donosi meteorolog Darijo Brzoja

U središnjoj Hrvatskoj veći dio dana djelomice sunčano. Poslijepodne uglavnom i bez kiše, možda tek koja kap, no vrlo prolazno. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak te će biti toplo uz temperaturu 23 ili 24 stupnja.

Toplije i nestabilnije u Slavoniji i Baranji. Kako frontalni sustav bude odmicao prema istoku, na tom putu može biti i lokalnih pljuskova s grmljavinom. Temperatura danju od 23 do 26 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju od sredine dana postupan prestanak oborina, potom kasnije i djelomično razvedravanje. U višem gorju jugozapadnjak povremeno jak, dok će na moru puhati i jugo, a prema otvorenom sjeverozapadnjak. Sve skupa, prema večeri, vjetar će slabjeti. Temperatura, u gorju od 18 do 22, a na sjevernom Jadranu od 22 do 24 stupnja.

Šansi za pljuskove praćene grmljavinom u Dalmaciji ima i poslijepodne, pri čemu u zaleđu i na jugu lokalno mogu biti obilniji. No prema kraju dana kiša će postupno prestajati. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će biti od 23 do 25 stupnjeva.

Idućih dana nas na kopnu očekuje uglavnom djelomice sunčano vrijeme, ponegdje s jutarnjom maglom. Uz više oblaka samo u ponedjeljak prijepodne mjestimice je moguće i malo kiše ili pljusak. Vjetar većinom slab, u ponedjeljak povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni uz koji će nakon toplog vikenda ipak mrvicu i osvježiti.

Na Jadranu će od nedjelje prevladavati sunčano, uz slab do umjeren sjeverozapadnjak, a ujutro uz obalu buru. Upravo jutra će na moru postupno postajati i malo svježija dok se dnevna temperatura neće značajnije mijenjati: uz sunce, zadržat će se razmjerno toplo.

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene