Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna? Detalje donosi meteorolog Ivan Čačić

Kakvo će vrijeme biti do kraja tjedna donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić

Ciklonalni vrtlog s atmosferskim poremećajem u petak će odmaknuti na jug Balkanskog poluotoka. Istodobno, sa zapada će sve više jačati anticiklona pa će zbog velike razlike u tlaku zraka biti dosta vjetrovito, osobito na Jadranu. Ova će anticiklona prema nedjelji još osnažiti i smanjiti razliku u tlaku pa će i vjetar u nedjelju postupno oslabjeti.

U petak ujutro na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano, no vrlo vjetrovito uz jaku i olujnu buru na što upozorava narančasti, a prema moru i crveni meteoalarm. U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak sjeveroistočnjak i sjeverac. Više oblaka bit će u gorskom području gdje u višem gorju može biti malo susnježice i snijega. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 4, a na moru od 6 do 10 Celzijevih stupnjeva. No zbog vjetra, osjet hladnoće posvuda će cijeli dana biti zamjetno veći.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkriven uzrok požara Tragedija u Novigradu: U požaru poginuo 91-godišnjak

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetrovito uz umjeren do jak sjeverac. Najviša temperatura od 6 do 8 stupnjeva.

U istočnim predjelima umjereno i znatno oblačno te vjetrovito uz umjeren do jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Poslijepodne temperatura od 5 do 7 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj promjenljivo do pretežno oblačno, a u višim predjelima još može pasti malo susnježice i snijega. Na Jadranu djelomice sunčano. Bit će dosta vjetrovito u gorskom području uz umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaku i olujnu, na udare mjestimice i orkansku buru - pa stoga oprez. Najviša temperatura od 3 do 5, na Jadranu između 9 i 12 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Direktor operacija Danske sigurnosne i obavještajne agencije Flemming Drejer i policijski dužnosnik u Kopenhagenu Peter Dahl meta nije poznata U dvije europske zemlje nova uhićenja zbog terorizma, digli razinu opasnosti: "Žive kod nas, a ne žele nam dobro"

U Dalmaciji pretežno sunčano i vrlo vjetrovito uz jaku i olujnu buru. Temperatura od 9 do 14 stupnjeva.

Tri dana kopno

Sljedećih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano. U ponedjeljak ujutro mjestimice magla. U subotu će puhati umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak. Ujutro hladno mjestimice s mrazom.

Tri dana more

Na Jadranu pretežno sunčano. U subotu jaka i olujna, na udare i orkanska bura koja će u nedjelju postupno oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Dakle, za vikend većinom suho, no u prvom dijelu - dosta vjetrovito, osobito na Jadranu. Nove oborine na vidiku su u drugom dijelu tjedna, osobito u petak.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene