U petak poslijepodne i predvečer zabilježen je pojačan promet na važnijim cestama u smjeru mora, pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom te na gradskim prometnicama i obilaznicama. U večernjim satima situacija se normalizirala.


Na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora vozilo se u kolonama u pokretu i uz povremene zastoje. Pred naplatom Lučko iz smjera Jadranske avenije u smjeru mora u petak poslijepodne bila je kolona dužine jednog kilometra. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) u koloni u pokretu vozilo se od čvorova Jankomir i Buzin prema naplati Lučko.

Vezani članci Turisti u Rovinju Rat za goste i kupce: Svađe i tučnjave od sjevera do juga, a turista ima dovoljno za sve. Lučki kapetan ima savjet za smirivanje situacije Gužve u Hrvatskoj - 1 Gužve ne prestaju: ''Nismo ovo očekivali, za sada smo prezadovoljni''

Na riječkoj obilaznici (A7) na izlaznom kraku čvora Matulji prema Istri/Opatiji kolona vozila je bila je duga oko 3 km.

U večernjim satima situacija se na cestama normalizirala.

U Hrvatskoj se trenutno odmara 136 tisuća turista, uglavnom stranaca.

Ovoga vikenda očekuje se i povećan promet na svim graničnim prijelazima. U policiji pozorno prate stanje, ne samo oko prometa, već i koronavirusa u susjednim zemljama.

Načelnik uprave za granicu Zoran Ničeno je rekao da policija odsad tijekom trajanja turističke sezone očekuje udarne vikende i pojačan promet na graničnim prijelazima.

Uputio je i poziv svim putnicima u Hrvatsku da najave svoj dolazak na odmor u našu zemlju putem "Enter Croatia" aplikacije, kako bi manje čekali u redovina na granici.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju