Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak turističkih gužvi

Autoceste prema moru tijekom popodneva i večeri bile su pod opsadom, kilometarske kolone na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici

U petak poslijepodne i predvečer zabilježen je pojačan promet na važnijim cestama u smjeru mora, pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom te na gradskim prometnicama i obilaznicama. U večernjim satima situacija se normalizirala.

Na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora vozilo se u kolonama u pokretu i uz povremene zastoje. Pred naplatom Lučko iz smjera Jadranske avenije u smjeru mora u petak poslijepodne bila je kolona dužine jednog kilometra. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) u koloni u pokretu vozilo se od čvorova Jankomir i Buzin prema naplati Lučko.

Pročitajte i ovo Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti" Turisti Smještaji skoro popunjeni Brojni turisti pohrlili u Hrvatsku na doček Nove godine: "Očekujemo da ćemo premašiti prošlogišnju brojku"

Na riječkoj obilaznici (A7) na izlaznom kraku čvora Matulji prema Istri/Opatiji kolona vozila je bila je duga oko 3 km.

U večernjim satima situacija se na cestama normalizirala.

U Hrvatskoj se trenutno odmara 136 tisuća turista, uglavnom stranaca.

Ovoga vikenda očekuje se i povećan promet na svim graničnim prijelazima. U policiji pozorno prate stanje, ne samo oko prometa, već i koronavirusa u susjednim zemljama.

Načelnik uprave za granicu Zoran Ničeno je rekao da policija odsad tijekom trajanja turističke sezone očekuje udarne vikende i pojačan promet na graničnim prijelazima.

Uputio je i poziv svim putnicima u Hrvatsku da najave svoj dolazak na odmor u našu zemlju putem "Enter Croatia" aplikacije, kako bi manje čekali u redovina na granici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene