Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pitali smo vas

VIDEO Kako Zagrepčani podnose vrućine na gradskom asfaltu: "Moramo se snalaziti"

Aktualno Galerija +0 Kako se građani nose s vrućinama Galerija 1/1 >>
Paklene temperature koje bi u utorak u Hrvatskoj mogle doseći i 37 stupnjeva teško se podnose na vrućem gradskom asfaltu. Kako podnose velike temperature usred još jednog toplinskog vala ovog ljeta u utorak smo pitali građane Zagreba.

"Odlično. Fantastično", odgovorio je sarkastično mladić u prolazu dok su nam drugi sugrađani opisali kako se nose s vrućinama te ponudili i savjete. Što su sve rekli za DNEVNIK.hr pogledajte u priloženom videu.

"Puno vode i to je to", poručio je turistički vodič Bojan koji dodaje kako njemu vrućina toliko i ne smeta.

Gospođa Nikolina navikla je već na visoke temperature i komentirala kako bi se prehrana u ovim vrućinama trebala sastojati od puno vode, povrća i voća, a poželjno je izbjegavati meso i masno.

"Moramo se snalaziti, a moram ga i šetati", kazao nam je gospodin Slobodan kojeg smo zatekli u šetnji s psićem.

Pročitajte i ovo Središće, Zagreb TRAVA JEDE ZAGREB Ovo je džungla, a ne metropola: Pogledajte groteskne prizore nadomak MSU-a

Većina ljudi koje smo pitali nije bila raspoložena za razgovor na vrućem gradskom asfaltu gdje su temperature u utorak popodne išle i do 36 stupnjeva.

Zbog toplinskog vala i iznimno opasnog vremena u utorak je za tri regije - Riječku, Splitsku i Dubrovačku, izdan crveni meteoalarm. Kninska regija je pod narančastim upozorenjem DHMZ-a što je nešto manje opasno vrijeme dok je ostali dio Hrvatske pod žutim meteoalarmom.

Pogledajte kako su građani komentirali i druge teme.

Aktualno FOTO Atrakcija u Zadru: Sve su oči bile usmjerene na superjahtu poljskog milijardera, pogledajte kako izgleda iznutra Superjahta Phoenix 2 - 7 Superjahta Phoenix 2 - 7 Foto: Luka Gerlanc/Cropix Superjahta Phoenix 2 - 6 Superjahta Phoenix 2 - 6 Foto: Luka Gerlanc/Cropix Superjahta Phoenix 2 - 3 Superjahta Phoenix 2 - 3 Foto: Luka Gerlanc/Cropix Superjahta Phoenix 2 - 5 Superjahta Phoenix 2 - 5 Foto: Luka Gerlanc/Cropix Superjahta Phoenix 2 - 4 Superjahta Phoenix 2 - 4 Foto: Luka Gerlanc/Cropix +7 Superjahta Phoenix 2 - 1 Hrvatska FOTO Atrakcija u Zadru: Sve su oči bile usmjerene na superjahtu poljskog milijardera, pogledajte kako izgleda iznutra 1/13 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene