Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vođa međunarodne bande krijumčara Hrvat?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski državljanin Zvonko Lukić zvani Bajica, uhićen u petak na području Srpca prilikom pronalaska laboratorija za uzgajanje i preradu nizozemske marihuane, pripadnik je međunarodne bande koja je s područja bivše Jugoslavije krijumčarila oružje nizozemskom podzemlju mijenjajući ga za sintetičke droge.

Kako prenose banjalučke "Nezavisne novine", Lukić je rođen u Otoku Slavonskom, i trenutno je jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca koji se tereti za trgovinu oružjem i drogom.

Pročitajte i ovo Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze Ilustracija Kemiijski dodaci Dolaze iz iz podrumskih laboratorija, a mladi završavaju na psihijatriji zbog paranoje i halucinacija: Samo jedan ovakav joint može i ubiti

Istražni organi u BiH nazivaju ga jednim od šefova zločinačke skupine koja je iz Hrvatske u Nizozemsku prokrijumčarila veće količine oružja, municije i eksploziva. 

Nizozemsko podzemlje je te "pošiljke plaćalo" sintetičkim drogama koje su uvožene u Hrvatsku.

U akciji razbijanja te skupine, izvedenoj pod kodnim nazivom
"Bumerang", sudjelovali su pripadnici policije iz nekoliko zemalja.
 
Uhićeno je više od 15 osoba, a Lukić je do danas bio nedostupan istražnim organima.

Akcija na razotkrivanju "Lukićeve" skupine počela je u Nizozemskoj krajem 2001. godine, nakon što su tamošnji istražitelji došli do saznanja da postoji organizirana skupina krijumčara oružja s područja
bivše Jugoslavije koja pištoljima, automatima, snajperskim puškama i eksplozivom snabdijevaju nizozemsko podzemlje.

Ekipa kriminalističke policije i okružnog tužiteljstva Banja Luka u petak su na području Srpca otkrili pogon za proizvodnju nizozemske marihuane za koji policijski izvori tvrde da je "najveći ikada otkriven u BiH".

U policijskoj akciji uhićeni su Dragoljub Romić, koji je vlasnik
zgrada u kojima se nalaze staklenici za uzgoj i laboratorij za preradu narkotika, Zvonko Lukić zvani Bajica i Bogdan Novaković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene