Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najosjetljivija skupina

"Jedno dijete je u dosta teškom stanju": Voditeljica pedijatrije bjelovarske bolnice o stanju zaraženih beba, objasnila kako prepoznati simptome

Aktualno Galerija Ivanka Fehir-Radanović, voditeljica odjela pedijatrije Ivanka Fehir-Radanović, voditeljica odjela pedijatrije Foto: DNEVNIK.hr Ivanka Fehir-Radanović, voditeljica odjela pedijatrije Ivanka Fehir-Radanović, voditeljica odjela pedijatrije Foto: DNEVNIK.hr Ivanka Fehir-Radanović i Domagoj Mikić Ivanka Fehir-Radanović i Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić, novinar Nove TV Domagoj Mikić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +5 Zaraza eneterovirusom - 2 Galerija 1/10 >>
Nakon zagrebačke Kliničke bolnice Sveti Duh, i u bjelovarskoj bolnici otkriveni su slučajevi zaraze enterovirusom. Slučajevi zaraze otkriveni su na odjelu pedijatrije i rodilišta. Oboljelo je sedam beba, a zbog teže kliničke slike tri su premještene u Zagreb, u kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević i KBC Zagreb. Jedna beba je u teškom stanju.

Ispred bjelovarske bolnice uživo u Dnevnik Nove TV javio se reporter Domagoj Mikić koji je o stanju djece razgovarao s voditeljicom odjela pedijatrije bjelovarske bolnice dr. Ivankom Fehir-Radanović.

Voditeljica pedijatrije kazala je kako su u stalnom kontaktu sa zagrebačkim kolegama iz bolnice Fran Mihaljević. "Jedno dijete je stabilno i van životne opasnosti, drugo je u dosta teškom stanju, za njega se bori stalno", kazala je i dodala kako su djeca u bjelovarskoj bolnici stabilno.

"Kod jednog je dokazan virus, kod drugih dvoje ćemo tek dokazivati. Dobrog su općeg stanja", kazala je liječnica reporteru Dnevnika Nove TV.

Mikić je pitao i znaju li kako se virus probio na odjel.

"Nismo točno sigurni kako se to dogodilo. To su virusi koji se javljaju i ljetnim mjesecima i na ovim temperaturama. Netko tko je bio zaražen vjerojatno je došao na odjel, bilo da je to netko od posjetitelja ili netko od pacijenata, ne možemo to znati", kazala je liječnica i dodala kako su rodilište i pedijatrija bili otvoreni.

Razmišljate li o zatvaranju odjela, strahujete li od rasta broja zaražene djece među, zanimalo je reportera. Fehir-Radanović kaže kako trenutno ne razmišljaju o zatvaranju jer bi to bila zadnja od mjera. Trenutno su u kontaktu s epidemiološkom službom, posjete su zabranjene, svi moraju nositi zaštitne maske te se sve adekvatno čisti.

Pročitajte i ovo Incident na Bundeku - 2 Nesreća na Bundeku Policija privela vozača hitne pomoći koji je pregazio tinejdžere, o nesreći se oglasio i zavod za hitnu medicinu

"Djeca koja su trenutno u rodilištu su dobro i stabilna. Nemaju za sad tragove infekcije. Stalo nam je do svakog djeteta i žao nam je kad se netko ovako razboli. Ipak moramo očekivati da mi bi moglo biti još zaraženih", kazala je voditeljica pedijatrije koja o enterovirusu kaže: "Nije opasan kod djece. Najčešće zahvaća manju djecu, uzrokuje gastrointestinalne smetnje i vrlo je bezazalen. Može izauzvati meningitis, vrlo blage simptome, povišenu temperaturu. Sad je u pitanju novorođenčad koje je puno, a to je najosjetljivina populacija, djeca koja još nemaju razvijen imunitet i ne znamo kako će oni reagirati na virus".

Pročitajte i ovo Mjesto pada mađarskog helikoptera Tragedija kod Drniša Vatrogasci su pronašli tijelo i trećeg člana posade mađarskog helikoptera! "Bila je to vrlo zahtjevna potraga i nepristupačan teren"

Mikić je pitao i kako prepoznati simptome.

"Ako se radio novorođenčetu, ako je dijete febrilno, uvijek treba potražiti pomoć. Temperatura je prvi simptom koji se javlja, a drugih simptoma ne mora biti", odgovorila je liječnica.

Reporter Dnevnika Nove TV zaključio je kako se stanje zaraženih beba nastavlja pratiti iz sekunde u sekundu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene