Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća na Bundeku

Policija privela vozača hitne pomoći koji je pregazio tinejdžere, o nesreći se oglasio i zavod za hitnu medicinu

Zagrebačka policija se oglasila o nesretnom događaju u kojem je vozilo hitne pomoći pregazilo troje maloljetnika koji su sjedili na travi na Bundeku. Iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu izrazili su žaljenje zbog nesreće i nadaju se brzom oporavku ozlijeđenih.

Oglasila se policija o nesreći na zagrebačkom Bundeku u kojoj je ozlijeđeno troje maloljetnika nakon što ih je pregazilo vozilo Hitne pomoći.

Izvijestili su da je do nesreće došlo oko 21:45 sati kod spasilačkog tornja.

"Djelatnici hitne medicinske pomoći u svom su vozilu pružali liječničku pomoć maloljetnoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju, nakon čega je 62-godišnji vozač krenuo vozilom preko trave prema kolniku za izlaz da bi u tom trenutku vozilom ozlijedio troje maloljetnika", opisali su.

Dodaju da su maloljetnici sjedili na travi, a jedan je ležao u blizini vozila hitne.

"U kasnim večernjim satima zaprimljene su dvije maloljetnice u dobi od 17 godina. Jedna je nakon RTG puštena na njegu, druga je zadržana na bolničkom liječenju. U tijeku je dijagnostička obrada. Zadobila je ozljedu zdjeličnog obruča i u tijeku je dodatna obrada da se utvrdi puni ekstenzitet ozljeda", kazao je za Dnevnik Nove TV ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić.

Vozač priveden

Zagrebačka policija javila je kako je u četvrtak 62-gpdišnji vozač priveden u službene prostorije te je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

"Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni će biti uz kaznenu prijavu, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke", javila je PU zagrebačka.

Pročitajte i ovo Admiral John Mauger Pronašli krhotine Obalna straža potvrdila tragičan kraj potrage: "Svi su putnici poginuli. Došlo je do katastrofalne implozije"

Kako je doznala reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak, teško je ozlijeđen 17-godišnjak.

"Ozlijeđenom maloljetniku liječnička je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, dok su maloljetnice lakše ozlijeđene te im je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti", priopćila je zagrebačka policija.

O nesreći se oglasio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

"Jučer je bilo čak 12 intervencija vezano uz intoksikaciju, a bile su i ozljede navodno u tučnjavi. Bilo je puno intervencija Hitne pomoći na Bundeku. Znate koji je bio povod i desila se grozna nesreća", rekao je.

Nastavni zavod za hitnu medicinu: Izražavamo žaljenje zbog nesretnog događaja

Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba​ izrazio je u četvrtak žaljenje zbog nesretnog događaja kada je vozilo hitne pomoći u srijedu navečer na Bundeku udarilo troje 17-godišnjaka pa se nadaju brzom oporavku ozlijeđenih.

Iz Nastavnog zavoda pojasnili su kako je tim hitne medicinske pomoći na Bundek pozvan oko 21:30 sati radi intervencije prema maloljetnoj ženskoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju.

Nakon završetka intervencije, vozač je krenuo vozilom preko travnato-zemljane površine prema kolniku za izlaz te vozilom ozlijedio troje maloljetnika.

Dvije ozlijeđene osobe prevezene su u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, dok je jednom ozlijeđenom liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Na mjestu događaja policija je obavila očevid i obavijesne razgovore s članovima tima hitne pomoći, što je službeno zabilježeno.

Vozač koji je upravljao vozilom hitne pomoći je alkotestiran te je izostala reakcija na alkohol, a riječ je o novom vozilu koje je nabavljeno prošle godine.​

Iz Nastavnog zavoda također su napomenuli da je u srijedu sveukupno hitna pomoć zbrinula 16 maloljetnih pacijenta, od čega je sedam pacijenata prevezeno na daljnje liječenje u Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, četiri pacijenta su prevezena u KBC Rebro, jedan pacijent je prevezen u Sestre milosrdnice, a četiri pacijenta su nakon zbrinjavanja otišla kući s roditeljima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene