Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUDSKA TRAKAVICA

Vlasnik kluba u Zadru mora kupiti naočale jednom gostu, a za sve je odgovorna konobarica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik kluba u Zadru mora kupiti naočale jednom gostu. Njemu je konobarica naočale slučajno oborila na pod, a on je morao kupiti nove jer su se razbile.

Muškarac bio je gost u lipnju 2016. godine u jednom zadarskom klubu. U prostoru ugostiteljskog objekta došlo je do fizičkog kontakta njega i konobarice pri čemu je ona nenamjerno oborila njegove naočale na pod, a on ih zbog gužve nije uspio spasiti te je kupio nove.

Potom je tužio lokal i naveo da je pokušao pronaći naočale, ali bezuspješno. Navodi da je čak obavijestio voditelja šanka pa čak i direktora koji mu je rekao da ne namjerava odgovarati jer je djelatnica to napravila. Pokušao je još jednom sve riješiti mirnim putem, ali bez uspjeha, piše 057info.

Vlasnik je na sudu osporavao da je konobarica zapela za gosta. Jedan djelatnik je sljedeći dan našao čitavu leću i iskrivljeni okvir. Također, djelatnik koji radi na održavanju inventara, sljedeći dan ujutro na šljunku gdje se nalazio stol našao je jednu čitavu leću koju je ostavio konobaru, a kasnije kada im je gost pokazao okvir za naočale, vidjelo se da je iskrivljen na mjestu gdje sjedaju na nos, a ne slomljen, te da je druga leća čitava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna slučaj bez presedana 20-godišnjakinja tužila liječnika zato što se rodila, mogla bi dobiti milijune u odšteti

Pročitajte i ovo Stjepan Šterc MJERA RODITELJ ODGOJITELJ Stižu tužbe Tomaševiću? "Ovako donositi odluke prema političkom osjećaju je potpuno neprimjereno"

Tužiteljevi prijatelji posvjedočili su da se radilo o konobarici koja je nosila poslužavnik i bila je uočljiva zbog svoje visine, ali da ju on nije mogao vidjeti jer mu je došla iza leđa. Nerealno je očekivati da je korekcijska leća koja je ispala iz okvira, a koji je potom ugazila konobarica, ostala neoštećena, navela je sutkinja, izrazivši sumnju da je ona uopće bila pronađena i ponuđena gostu.

Zakon propisuje kako za štetu koju zaposlenik u radu ili u svezi s radom prouzroči trećoj osobi odgovara poslodavac - tako da će svakako morati muškarcu podmiriti štetu, ali i sudske troškove.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene