Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić danas je sazvao konferenciju za novinare kako bi pojasnio slučaj kupnje općinske zgrade na Šipanu, koji je nedavno počelo istraživati i Državno odvjetništvo.


Vlahušić je, za razliku od prijašnjih izjava, priznao kako postoji dokument kojim on nalaže Društvu prijatelja dubrovačke starine da uplate novac za zgradu na Šipanu, ali tvrdi da je dokument sam potpisao prijevarom. Iza svega, kaže, stoje Pero Vićan i Dubravka Šuica koji žele srušiti vlast u Gradu Dubrovniku.

Vezani članci Slika nije dostupna '7 milijuna kuna platili smo zrak, a nije naše vlasništvo' Slika nije dostupna Vlahušić: Do konačne odluke oko golf terena proći će neko vrijeme

Istaknuo je da Vićan prema njemu nije korektno postupao kad je riječ o isplati novca u slučaju ‘Šipan’ te da nema više u njega povjerenje. Vlahušić, naime, smatra da mu je Vićan podmetnuo na potpis nalog Društvu prijatelja dubrovačke starine o isplati do dva milijuna kuna za njegovu tvrtku ‘Dubrovačko primorje’ kao predujam za kupnju općinske zgrade na Šipanu, a svojom pogreškom smatra što je taj dokument potpisao a da ga nije pozorno pročitao.

Također je izjavio kako nije korektno što mu to društvo nakon današnjeg sastanka nije željelo dati na uvid dokumentaciju vezanu uz isplatu milijun kuna ‘Dubrovačkom primorju’, nego su mu rekli da je mogu dati samo policiji.

Objašnjavajući aferu ‘Šipan’, dubrovački gradonačelnik najavio je sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će se vijećnicima dati na uvid sva dokumentacija vezana uz kupnju zgrade ‘Dubravke’, i to, kako je rekao, ne zato što to traži HDZ, nego zato što to javnost mora znati.

‘S naše strane vijećnicima ćemo dostaviti i više dokumenata nego što traži HDZ, ali se nadamo da će se pred njima naći i dokumenti koje meni, kao gradonačelniku, odbija dati Društvo prijatelja dubrovačke starine’, kazao je Vlahušić optužujući oporbeni HDZ i Dubravku Šuicu da se naknadno umiješala u cijeli slučaj te ga ispolitizirala s namjerom da ‘sruši gradonačelnika’ jer se, kako je dodao, ‘ne može pomiriti s činjenicom da je izgubila izbore i da grad normalno funkcionira’.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju