Vlaho Orepić (Foto: Pixell)
Vlaho Orepić (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Bivši 'mostovac', a sada nezavisni saborski zastupnik Vlaho Orepić potvrdio je u utorak kako osniva političku stranku Nova politika, no i poručio da neće biti 'jezičac na vagi' tanke HDZ-ove većine.


"Pokušavao sam izbjeći osnivanje stranke, ali sam na kraju ipak zaključio da se ovim poslom ne možete baviti bez takve forme. Od mog odlaska iz Mosta sve više ljudi tražilo je i nagovaralo me na takav organizacijski okvir", rekao je Orepić Hini.

Vezani članci Most u Splitu Facebook grupa upozorava na opasan most u Splitu: "Sanirajte ga prije nego nekome što padne na glavu" Radovi na nastavku karlovačke obilaznice i mostu preko rijeke Korane - 5 Most koji nikamo ne vodi uskoro dobiva smisao: Napreduju radovi na obilaznici kod Turnja

Nova politika ponudit će, kaže, novu političku kulturu, a otvoreni će biti za suradnju sa svima no samo na konkretnim projektima.

Na pitanje može li HDZ u Saboru računati na njegovu ruku Orepić je uzvratio kako "nema uvjeta za tako nešto" no i dodao da "ne želi biti jezičac na vagi i rješavati probleme HDZ-a".

O konkretnim imenima koja planira okupiti oko Nove politike nije htio govoriti.

"Razgovaram s puno ljudi, a kada dođu rezultati razgovora znat će se”, poručio je kratko Orepić. (Hina)