Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad lektoriran

Nevijerovatno postignuče: Već 30 godina na snazi Vladin dokument koji je pisao netko tko ne razlikuje Č i Ć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravilnik o srednjoškolskom obrazovanju darovitih učenika koristi se još od 1993. godine. Nikad nije lektoriran.

Službeni Pravilnik o srednjoškolskom obrazovanju darovitih učenika je dokument Ministarstva znanosti i obrazovanja. Donesen je u rujnu davne 1993., a potpisuje ga tadašnja ministrica kulture i prosvjete Vesna Girardi-Jurkić.

Ako niste znali, na "osnovi uoćavanja darovitih učenika" stručni tim će utvrditi darovitost. Također, grupne obrazovne grupe "ćine" učenici podjednake obrazovne razine, dok nastavničko vijeće donosi odluku na osnovi uvida u dokumentaciju o poticanju i "pračenju" darovitog učenika.

Očito je Pravilnik pisan u kratkom vremenu, jer se riječ ''kračem''  spominje čak sedam puta! Ovaj nevjerojatan dokument je i dalje na snazi.

  Pročitajte i ovo Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja nova pravila samoizolacije Fuchs o učeniku bez maske: "Moguće je i oduzimanje djeteta"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna reforme unatoč koroni Ministar Fuchs najavio uvođenje cjelodnevne nastave: "Krenuli smo u veliki reformski zahvat..."

Njihovo ''postignuče'' pisanja u što ''kračem'' vremenu ne ''ćine'' čak ni ''osnovnoškofsko'' znanje. Valjda će Ministarstvo ubrzo ''uoćiti'' ovo ''stvaralaćko'' umijeće i ''ućiniti'' nešto u vezi s tim.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene