Pravilnik o srednjoškolskom obrazovanju darovitih učenika koristi se još od 1993. godine. Nikad nije lektoriran.

Galerija


Službeni Pravilnik o srednjoškolskom obrazovanju darovitih učenika je dokument Ministarstva znanosti i obrazovanja. Donesen je u rujnu davne 1993., a potpisuje ga tadašnja ministrica kulture i prosvjete Vesna Girardi-Jurkić.

Ako niste znali, na "osnovi uoćavanja darovitih učenika" stručni tim će utvrditi darovitost. Također, grupne obrazovne grupe "ćine" učenici podjednake obrazovne razine, dok nastavničko vijeće donosi odluku na osnovi uvida u dokumentaciju o poticanju i "pračenju" darovitog učenika.

Pisanje, ilustracija
Pravilnik o srednjoškolskom obrazovanju darovitih učenika - 4 Foto: Narodne novine

Očito je Pravilnik pisan u kratkom vremenu, jer se riječ ''kračem''  spominje čak sedam puta! Ovaj nevjerojatan dokument je i dalje na snazi.

Pisanje, ilustracija
Pravilnik o srednjoškolskom obrazovanju darovitih učenika - 2 Foto: Narodne novine

  Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja Fuchs o učeniku bez maske: "Moguće je i oduzimanje djeteta"

Ministar Fuchs na otvorenju nove zgrade OŠ Voštarnica - 1 Ministar Fuchs najavio uvođenje cjelodnevne nastave: "Krenuli smo u veliki reformski zahvat..."

Njihovo ''postignuče'' pisanja u što ''kračem'' vremenu ne ''ćine'' čak ni ''osnovnoškofsko'' znanje. Valjda će Ministarstvo ubrzo ''uoćiti'' ovo ''stvaralaćko'' umijeće i ''ućiniti'' nešto u vezi s tim.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju