Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nova pravila samoizolacije

Fuchs o učeniku bez maske: "Moguće je i oduzimanje djeteta"

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u srijedu ujutro da obrazovni proces nitko ne smije narušavati i da je trenutno proces oko učenika u Krapinskim Toplicama koji je odbio nositi masku u rukama socijalnih službi.

Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja, rekao je da postoji zakonom propisana procedura i da socijalne službe rade svoj dio posla, razgovaraju s roditeljima učenika kako bi s razriješila kriza.

On je kazao da procedura - ako se ne stanje ne razriješi razgovorom - dalje uključuje procjenu o oduzimanju djeteta zbog neodgovornog ponašanja i zanemarivanja djeteta.

Nadam se da do toga neće doći, kazao je Fuchs u emisiji Hrvatskog radija i dodao da je na djelu "vrlo tužna priča" u kojoj se dio roditelja neutemeljeno protivi nošenju maske, iako su one samo obavezne na hodniku i u toaletu.

Propisi se moraju poštivati, a ravnatelj postupa ispravno, ustvrdio je i dodao da Ministarstvo razgovara s policijom o postupanju ako dođe sličnih pojava u drugim školama.

Obrazovni proces se ne smije narušavati, i nikakve demonstracije nisu dopuštene u školama i njihovim dvorištima dok traje nastava, ponovio je ministar Fuchs.

Ona je izrazio zadovoljstvo epidemiološkim stanjem u školama i kazao da nastavnici i ravnatelji imaju ogromno iskustvo.

Zbog velike važnosti da učenici dolaze na nastavu u školu, a ne online, pojava pozitivnog učenika neće cijeli razred staviti u izolaciju, nego samo najbliže kontakte učenika.

Pročitajte i ovo Tanja Cujzek, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zabok Drama zbog maski Centar za socijalnu skrb reagirao zbog prosvjeda pred školom u Krapinskim Toplicama: ''Djelatnice su bile na terenu, ali im nisu dopustili ulazak u kuću''

Pročitajte i ovo Samson Štibohar, ravnatelj OŠ Krapinske Toplice Zaštitari ostaju Među antimaskerima pred školom u Krapinskim Toplicama i ljudi iz drugih mjesta: "To su uvozni gosti, nažalost, ne i dobrodošli. Remete nam mir"

Prema Fuchsu, za suočavanje s epidemijom je najvažnija visoka procijepljenost, a ona je različita u pojedinim dijelovima sustava. Cijepljeno je oko 57 posto nastavnika osnovnih škola, 60 posto nastavnika u gimnazijama, u visokim školama iznad 70 posto, a na znanstvenim institutima 80 posto.

Ipak, Hrvatska neće uvoditi obavezno cijepljenje nego će se apelirati na nastavnike i roditelje da se cijepe i ako zaštite i sebe i druge, kazao je Fuchs.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene