Covid potvrda - 3
Covid potvrda - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Vlada se u četvrtak, na zatvorenom dijelu sjednice, očitovala Ustavnom sudu na prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Odluke o uspostavi nacionalnog sustava za izdavanje EU digitalne COVID potvrde.


Cjelovito očitovanje bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda, navodi se kratko u Vladinu priopćenju.

Vezani članci Mirela Ahmetović Oporba ne štedi s kritikama: "Uništavanjem INA-e mi smo uništili energetsku politiku i energetski centar RH'' Sjednica Vlade Plenković o epidemiji: ''Omikron je izgleda ipak blaži, ali smrtnost je i dalje visoka. Imali smo najveći tjedni broj slučajeva''

Što se tiče kadrovskih pitanja, predlaže se Skupštini društva Hrvatske autoceste d.o.o. imenovanje Borisa Huzjana za predsjednika Uprave toga društva do imenovanja predsjednika Uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer mu mandat ističe 4. prosinca.

Na sjednici Vlade razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnog vijeća Zavoda za obnovu Dubrovnika - Davor Trupković i Nikša Konjevod, zbog isteka mandata. Novim članovima imenovani su Davor Trupković i Helena Jelić, kao predstavnici Ministarstva kulture i medija i Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju