Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ušteda od 100 milijuna kuna?

Vlada srezala plaće i šefovima agencija i do 5.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog ušteda u proračunu režu se plaće i ravnateljima mnogih državih institucija i agencija.

U Hrvatskoj su zbog usklađivanja s europskim direktivama svojedobno uspostavljene brojne agencije. Neke od njih nikada nisu u potpunosti zaživjele niti postale operativne, no osobe koje su se nalazile na njihove čelu imale su poprilično visoke plaće.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo

Takav je slučaj i s Agencijom za sigurnost željezničkog prometa čiji je ravnatelj imao plaću od 15.000 kuna. No, odlukom Vlade njemu će, kao i još nekima, plaća biti 'srezana' za trećinu, piše Jutarnji list.

Vlada je, naime, u posljednja dva mjeseca na svojim sjednicama donijela odluke koje obuhvaćaju tridesetak državnih institucija, a kojima će se smanjiti plaće onima koji su do sada najviše zarađivali. Ravnateljima i njihovim zamjenicima Vlada je smanjila plaće za od 2000 do 5000 kuna.

>> Ministar Bauk najavio smanjenje plaća u državnim agencijama, zavodima i institutima

Za oko 2200 kuna će se smanjiti plaća ravnatelja Agencije za reviziju sustava provedbe programa EU, za 4500 ravnateljici Pravosudne akademije te za oko 3000 kuna ravnatelju Centra za konjogojstvo.

Cilj ovih rezova je, dakako, ušteda. Od sljedeće godine trebalo bi se krenuti i u reviziju agencija koje nisu na proračunu, a kada se provedu sva rezanja plaća u državnim institucijama koje je propisala Vlada, svake bi se godine moglo uštedjeti i do 100 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene