Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše vijesti

Ministar Bauk najavio smanjenje plaća u državnim agencijama, zavodima i institutima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Arsen Bauk nosi loše vijesti za velik broj zaposlenika državnih agencija, zavoda i instituta.

Više se neće smjeti događati da neki od službenika u tim tijelima primaju plaću u visini ministarske. Plaće se smanjuju i tako se štedi, pojasnio je ministar. Proračun, obećava, očekuju milijunske uštede.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Slika nije dostupna Apsurd koji skupo plaćamo Bezbrižno u državnim agencijama: Plaće veće nego u Ministarstvima!

>> Bauk: Uvjet za štednju je registar institucija!

'Porezni obveznici jednog službenika plaćaju jedan iznos a drugome za isti posao plaćaju više za to nema racionalnog objašnjenja. Znači da će plaće u većini slučajeva biti smanjene točnije izjednačene za isti posao u državnoj službi', rekao je ministar.

Od poreznih obveznika živi 185 agencija zavoda i instituta u kojima radi 21629 ljudi. Među njima ima i onih koji primaju ministarske plaće od gotovo 20 tisuća kuna.

Već za 10 deset dana donijet će se uredba za prvih 13 agencija, a do kraja godine na red dolaze svi.

Svaka agencija pada pod resor nekog od ministarstava. Oni su odgovorni i za milijune koji se toše za plaćanje unajmljenih ureda. Agencija je previše, a na ministarstvima je da odluče koje su nepotrebne. Vlada je obećala veliko pospremanje, počinju s plaćama.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene