Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Početak velikog posla za Istru'

Vlada prihvatila prijedlog ugovora o projektu 'Brijuni Rivijera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada danas je na svojoj sjednici održanoj u Umagu prihvatila Prijedlog o davanju konačne suglasnosti na prijedlog ugovora o provedbi razvojnog programa 'Brijuni Rivijera' na lokacijama Pineta, Hidrobaza i otok Sv. Katarina-Monumenti.

Po riječima premijerke Jadranke Kosor riječ je o projektu u kojem je do sada uloženo puno rada, truda i odlučnosti od istarskog župana do samih gradova Pule i Vodnjana te općine Fažana te ono predstavlja, kako je rekla 'početak velikog posla kako za Hrvatsku tako i za Istru'.

Potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević kazao je kako se ovim ugovorom definiraju prava i obveze Hrvatske, Istarske županije te Grada Pule i Vodnjana, općine Fažana te trgovačkog društva 'Brijuni Rivijera'. Ukupna vrijednost iznosi više od dvije milijarde kuna, a s tim projektom će se otvoriti dvije tisuće novih radnih mjesta. Tako će se u projekt Pineta investirati između 800 i 900 milijuna kuna, na području Hidrobaze između 700 i 900 milijuna kuna, a na području Otok Sv. Katarina-Monumenti između 500 i 700 milijuna kuna.

'Ovaj je projekt putokaz za druge projekte u sektoru turizma i investicija u Hrvatskoj kao plod dobre suradnje Vlade i jedinica lokalne samouprave', poručio je Milošević.

Ministar graditeljstva Branko Bačić kazao je kako je 'Brijuni Rivijera' zasigurno jedna od najvećih greenfield investicija u hrvatskom turizmu. Po njegovim riječima u cijelom projektu preostaje još područje Muzila, ali se sada čeka da Grad Pula donese prostorni plan kojim će se definirati buduća namjena tog područja.

Premijerka Jadranka Kosor i istarski župan Ivan Jakovčić potpisat će sutra na Brijunima Ugovor o provedbi razvojnog programa 'Brijuni Rivijera' na lokacijama Pineta, Hidrobaza i otok Sv. Katarina-Monumenti. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Projekt vrijedan više od 2 milijarde kuna Kosor: 15. rujna se raspisuje međunarodni natječaj za Brijune rivijeru Slika nije dostupna Velike investicije Brijuni Rivijera kao recept za gospodarski spas Hrvatske

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene