Ministar Ivan Malenica
Ministar Ivan Malenica Foto: Robert Anic/Pixsell

Prijevremeni izbori za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika Splita održat će se u nedjelju 26. lipnja, a izbori za gradonačelnika te zamjenika gradonačelnika Novske u nedjelju 12. lipnja, odlučila je Vlada u petak, donijevši i rješenje o raspuštanju splitskog Gradskog vijeća.


Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica podsjetio je na sjednici Vlade da su splitski gradonačelnik i njegovi zamjenici podnijeli ostavke 8. travnja, čime im je prestao mandat te se, sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, raspisuju izbori jer im je mandat prestao prije isteka dvije godine.

Bojan Ivošević Ivoševiću potvrđena optužnica: Sudu će morati objasniti prijetnje novinarkama

Budući da je 20 od 31 vijećnika splitskog Gradskog vijeća podnijelo ostavke na dužnost, što znači da da je Gradsko vijeće trajno ostalo bez potrebnog broja članova za rad i donošenje odluka, sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Vlada je donijela i rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća.

Gradsko vijeće Splita - 3 U Splitu održana posljednja sjednica Gradskog vijeća: Grad pod Marjanom ide na nove lokalne izbore, poznato i kad bi se mogli održati

Prijevremeni izbori za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Novske raspisani su za nedjelju 12. lipnja budući da je Marin Piletić podnio ostavku na gradonačelničku dužnost jer je imenovan na dužnost ministra koja je nespojiva s dužnošću gradonačelnika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju