Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traže se novi gradonačelnici

Vlada odlučila kada će biti prijevremeni izbori u Splitu i Novskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijevremeni izbori za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika Splita održat će se u nedjelju 26. lipnja, a izbori za gradonačelnika te zamjenika gradonačelnika Novske u nedjelju 12. lipnja, odlučila je Vlada u petak, donijevši i rješenje o raspuštanju splitskog Gradskog vijeća.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica podsjetio je na sjednici Vlade da su splitski gradonačelnik i njegovi zamjenici podnijeli ostavke 8. travnja, čime im je prestao mandat te se, sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, raspisuju izbori jer im je mandat prestao prije isteka dvije godine.

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević "napit ću vam se krvi" Ivoševiću potvrđena optužnica: Sudu će morati objasniti prijetnje novinarkama

Budući da je 20 od 31 vijećnika splitskog Gradskog vijeća podnijelo ostavke na dužnost, što znači da da je Gradsko vijeće trajno ostalo bez potrebnog broja članova za rad i donošenje odluka, sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Vlada je donijela i rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća.

Pročitajte i ovo Gradsko vijeće Splita - 3 većina dala ostavke U Splitu održana posljednja sjednica Gradskog vijeća: Grad pod Marjanom ide na nove lokalne izbore, poznato i kad bi se mogli održati

Prijevremeni izbori za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Novske raspisani su za nedjelju 12. lipnja budući da je Marin Piletić podnio ostavku na gradonačelničku dužnost jer je imenovan na dužnost ministra koja je nespojiva s dužnošću gradonačelnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene