Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ENERGETSKA KRIZA

Kolike će biti trošarine na gorivo? Vlada opet izmijenila Uredbu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Smanjene trošarine za benzin, dizel i lož-ulje nastavit će se primjenjivati do 28. veljače, odlučila je u četvrtak Vlada, koja je izmijenila Uredbu o visini trošarine na energente i električnu energiju.

Ministar financija Marko Primorac podsjetio je da je Vlada od ožujka prošle godine 10 puta mijenjala uredbu o visini trošarine na energente i električnu energiju s ograničenim razdobljem važenja, radi sniženja trošarina na bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo te za loživo ulje, u okviru mjera za ublažavanje povećanja cijena energenata.

S obzirom na to da i dalje postoje okolnosti koje utječu na povećanje cijena energenata, Vlada je zadržala niže trošarine za benzin, dizel i loživo ulje, za razdoblje do 28. veljače.

Tako će trošarina na bezolovni motorni benzin iznositi 406 eura za tisuću litara, dizelsko gorivo 353 eura i loživo ulje 21 euro za tisuću litara.

  Pročitajte i ovo Ilustracija INFOGRAFIKA Pogledajte kolike su cijene goriva u Hrvatskoj i u ostatku Europe

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na sjednici Vlade SJEDNICA VLADE ''Nema nikakvog ograđivanja plaža, uvodi se red'', poručio Plenković i opet prozvao oporbu zbog Ukrajine

Današnjom izmjenom Uredbe nastavlja se primjena mjere snižavanja visine trošarine, čime su visine trošarina na bezolovni motorni benzin, dizelsko gorivo i loživo ulje i nadalje usklađene s minimalnim visinama trošarina propisanima europskim direktivama, rekao je Primorac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene