Sjednica Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Sjednica Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Banskim dvorima s 20 minuta zakašnjenja počela je sjednica Vlade.


Na početku sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković izvijestio je o posjetu poplavljenim područjima. ''Sustav obrane od poplava je jako dobro funkcionirao, osobito u Karlovcu'', rekao je premijer i zahvalio svim službama koje su radile na tim područjima. Rekao je i da je dobro što se danas smanjuju vodostaji svih rijeka. Dodao je da je vojska u pripravnosti, ako bude potrebe.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Plenković o raspravi u Saboru: "Odbili smo sve navode oporbe protiv Kujundžića kao neutemeljene i neosnovane" Sjednica Vlade (Foto: Pixsell,Goran Stanzl) Plenković očekuje izvješće o privođenju novinara: "Sloboda govora i medija temelj svakog demokratskog društva"

Spomenuo je i sastanak Vijeća za demografsku revitalizaciju na kojem je najavljen niz demografskih mjera.

Zahvalio je svima koji su doprinijeli da se u Hrvatsku vrati MIG-21 Rudolfa Perešina. ''To je satisfakcija za sve hrvatske pilote i branitelje, ali za obitelj Rudolfa Perešina'', rekao je predsjednik Vlade naglasivši da nove generacije treba educirati o Domovinskom ratu.

Dodao je da će ministri Lovro Kuščević i Tomo Medved biti izaslanici Vlade na komemoraciji u Bleiburgu.

Na 157. sjednici Vlade RH našao se i Nacrt prijedloga godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna RH za 2018. godinu i Nacrt prijedloga godišnjeg izvještaja o primjeni fiskalnih pravila za 2018. godinu.

Realov gazda ima novi plan, kvari najveći posao Barce velikom razmjenom s PSG-om